Hlavní obsah

Týden kultury na Valašsku po roce opět nabídne divadlo i hudební program

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Týden kultury na Valašsku, který začne ve čtvrtek 18. srpna ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku, nabídne devět divadelních představení. Znovu se uskuteční v cirkusovém šapitó.

Článek

Festival, jehož 6. ročník potrvá do 24. srpna, láká také na hudební vystoupení, sdělila dnes ČTK Martina Žáčková, mluvčí pořádajícího Resortu Valachy. Organizátoři tradičně věnují výtěžek na dobročinné účely.

Stejně jako loni zahájí festival Divadlo Bez zábradlí, které tentokrát přiveze komedii Blbec k večeři. Hrají v něm Václav Vydra, Josef Carda nebo Rudolf Hrušínský mladší. „Jak tento úvodní, tak i následující večer s komedií Na Zlatém jezeře se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem, jsou již vyprodané. Na další dny ale stále máme vstupenky k dispozici,“ uvedla Žáčková.

Na komedii 1+1=3 v neděli 21. srpna mohou návštěvníci získat k jedné zakoupené vstupence druhou zdarma. „V představení Benátky pod sněhem pak především místní diváky jistě potěší, že se v hlavní roli spolu s Mírou Noskem představí herečka Kristýna Janáčková, rodačka ze sousední Karolinky,“ uvedla mluvčí.

Festival vyvrcholí třemi představeními Jaroslava Duška, který se na něj se Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou vrací každý rok. „Jeho vystoupení mají u nás, pod šapitó uprostřed přírody, úplně jinou atmosféru, než v klasických divadelních sálech. Proto na ně mnozí diváci jezdí pravidelně. Pamatujeme i na děti. V sobotu a neděli pro ně hrajeme pohádky vždy v deset hodin,“ doplnila Žáčková.

Okolo šapitó bude po dobu konání festivalu párty zóna s občerstvením, posezením pod širým nebem a živou muzikou. Letos se o ni postarají saxofonistka Nikol Naňáková nebo houslistka Alžběta Králová. Více informací je k dispozici na webových stránkách akce, kde si lze také zakoupit vstupenky.

Za uplynulých pět ročníků se prostřednictvím festivalu podařilo získat na dobročinné účely v součtu téměř milion korun. Peníze organizátoři rozdělili mezi mobilní hospic Strom života a potřebné rodiny z Velkých Karlovic.

Reklama

Doporučované