Hlavní obsah

Valašské Klobouky dokončily modernizaci přísálí a zázemí kulturního domu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Valašské Klobouky na Zlínsku dokončily modernizaci přísálí a zázemí tamního kulturního domu Klobučan. Rekonstrukce vyšla na 4,2 milionu korun, z toho 2,6 milionu městu přispělo ministerstvo pro místní rozvoj.

Článek

„Covidové období, které přineslo útlum pro veškerou kulturu, jsme alespoň využili k tomu, abychom jindy velmi exponovaný kulturní dům zrekonstruovali. Jeho přísálí slouží zejména pro pořadatele a účinkující, ale bývá i vyhledávaným místem k setkávání spolků a občanů. Chtěla bych popřát všem budoucím uživatelům, aby se v atraktivním prostředí rádi scházeli a aby jim poskytlo příjemné a komfortní podmínky,“ uvedla starostka Eliška Olšáková (nez.).

Při rekonstrukci se změnila dispozice přísálí. Boxy se sedačkami a staré obložení nahradily věšákové stěny, prostor je vzdušnější. „Kuchyňský kout nabídne nové vybavení i osvětlený barový a pracovní pult. V pozadí kuchyňky zdobí stěnu velkoplošná fototapeta, která na historické fotografii připomíná původní zástavbu Masarykova náměstí, konkrétně místa, kde stojí dnešní kulturní dům,“ uvedl ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky Jaroslav Baloušek.

Modernizovalo se také sociální zařízení, nové jsou rozvody vody, elektroinstalace, obklady i svítidla. „Přibyla speciální toaleta pro osoby se ztíženou schopností pohybu. Všechny staré dveře v přísálí, na toaletách i v propojujícím vestibulu nahradily nové s protipožární odolností,“ uvedla mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Kulturní dům patří k nejfrekventovanějším veřejným budovám ve městě. Má kapacitu více než 600 míst k sezení a 1200 míst na stání. Konají se v něm hudební, divadelní i společenské akce, programy pro školy, slavnosti, festivaly či plesy.

Reklama

Doporučované