Hlavní obsah

Ve Zlíně bude k vidění projekt Čtyři živly, tvůrci jsou ze Slovenska, ČR a Polska

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Zlíně bude k vidění divadelní projekt slovenského Divadelného centra Čtyři živly. Pracovali na něm tvůrci ze Slovenska, Česka a Polska.

Článek

Inscenace zaměřená na mladé publikum představuje, jak je možné vzdělávat v environmentální výchově netradiční formou prostřednictvím divadla. Kvůli inscenaci vyroste ve zlínských filmových ateliérech divadelní šapito, v plánu jsou 6. a 7. září celkem čtyři představení.

Jde o autorský projekt herce, hudebníka a režiséra Martina Geišberga. Čtyři živly měly premiéru na Slovensku letos v červnu, po představení v Česku se tým přesune do polského Krakova.

„Čtyři živly zvou na setkání se Vzduchem, Ohněm, Zemí a Vodou. Alegorické postavy se ukazují ve své nahotě jako živé bytosti plné tužeb, temperamentu, ale také bolesti ve věčném boji o přežití,“ uvedl dramaturg inscenace Matěj Truban.

Po představení jsou pro mladé diváky připraveny environmentální dílny a aktivity, kde budou pracovat s odpadovým materiálem. Tématem budou opět čtyři živly. Inscenace je součástí projektu 4 Živly, který nabídne také on-line aplikaci s edukativními environmentálními hrami a metodický materiál pro pedagogy.

Reklama

Související témata:

Doporučované