Hlavní obsah

Zlín vyhlásil výběrové řízení na ředitele Městského divadla

Foto: Filip Gragera, Seznam Zprávy

Městské divadlo ve Zlíně.

Reklama

Město Zlín vyhlásilo výběrové řízení na ředitele Městského divadla Zlín. Ředitel zlínského divadla Petr Michálek se stal tento měsíc rektorem brněnské JAMU.

Článek

Do konce sezony však bude vedle rektorské funkce také řídit divadlo, aby mohl předat agendu svému nástupci. Nový ředitel divadla by měl podle předpokladů nastoupit 1. září.

„Vybrat náhradu za Petra Michálka je velká výzva. Pevně věřím, že budeme vybírat z kvalitních uchazečů. Nyní se domlouváme s vytipovanými členy výběrové komise. Naším cílem je, aby v ní měli převahu renomovaní odborníci z divadelní sféry,“ uvedl náměstek primátora Pavel Stojar (STAN).

Do dvoukolového výběrového řízení se zájemci mohou přihlásit do 14. dubna. Kandidáti musejí předložit také koncepci divadla na čtyři roky. „Potom bude následovat pečlivé hodnocení kandidátů. Předpokládaný termín jmenování nového ředitele radou města je na začátku června,“ uvedl Stojar.

Michálek vedl zlínské divadlo od roku 2010. Čtyřiačtyřicetiletý Michálek vystudoval na JAMU divadelní dramaturgii. Věnoval se také herectví a režii.

Reklama

Související témata:

Doporučované