Hlavní obsah

Reportáže v podání Lucie Výborné: Prozradila, jaké je vysílat z Himálají

Hostem Ušáku byla moderátorka Lucie Výborná.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Moderátorka a dobrodružka Lucie Výborná v Ušáku Jaromíra Bosáka prozradila, jaké je vysílat například z Himálají nebo jaké je trávit Vánoce na Antarktidě.

Článek

Není to úplně jednoduché, vést rozhovor s někým, koho dobře znáte. Ale s někdejší spolužačkou Lucií Výbornou to klaplo všechno na jedničku. A to i přes to, že nás od studií na fakultě žurnalistiky dělí už pěkných pár let.

Lucie toho od té doby stihla opravdu hodně. Vyzkoušela si práci v komerčním i veřejném sektoru, pracovala v televizních i rozhlasových stanicích, v současné době je jedním z nejznámějších hlasů Českého rozhlasu. Její dopolední interview patří k nejposlouchanějším pořadům. Sama říká, že televize je dobrodružství, ale rozhlas je pro ni vyložená srdcovka.

Lucie není žádná domácí puťka. Má duši dobrodruha, a proto čas od času zmizí na nějakou expedici. Převážně do míst, kde vládne sníh a led. Podle vlastních slov má zimu ráda, a tak není divu, že byste ji mohli potkat třeba v Himálajích, dokonce opakovaně. Nebo v Antarktidě, kde trávila loňské Vánoce. V jejím podání nejde o pohodlnou turistiku, jak říká, tyhle zážitky si chce zasloužit, a proto absolvuje všechno to, co její souputníci.

Má to ale o něco složitější ve chvíli, kdy chce každý den vysílat, třeba z Himálají, reportáž pro posluchače Českého rozhlasu. Což mimo jiné znamená, že do nadoblačných výšek s sebou kromě ostatních nutných propriet musí na zádech táhnout i potřebnou techniku. V tuplovaném balení, protože pokud by se něco porouchalo, opraváře se v šestikilometrové nadmořské výšce asi hned tak nedovoláte.

Při podobných výpravách se pochopitelně mění léty získané návyky. Mimo jiné se může přihodit, že se několik týdnů neumyjete. Ne že neosprchujete, ale opravdu neumyjete. To především mnoha ženám může přijít jako poněkud unapetitlich, jenomže po rozsáhlých pláních Antarktidy vskutku nejsou rozmístěny hotely či bungalovy s horkou sprchou, připravenou k očistě těla poutníkova.

Ovšem v nejnovějším díle Ušáku se dozvíte ještě daleko více. Třeba proč si Lucie stále vyká s manželem, jaká si myslí, že je matka, a také to, že má pořád nesplněné sny.

Reklama

Související témata:

Doporučované