Hlavní obsah

Robert Pattinson s falešnými zuby je v novém westernu k nerozeznání. Role beru jako terapii, říká

Robert Pattinson v novém filmu Dáma. Podívejte se, jak zvládl roli podivínského obchodníka. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Robert Pattinson se divákům představí tak, jak ho ještě neznáme. V novém westernu Dáma si zahrál roli bláznivého obchodníka, který se vydává na dalekou cestu, aby se konečně setkal se svou snoubenkou.

Článek

Sedm let po posledním dílu světoznámé upíří ságy se tentokrát Robert Pattinson mění v jižanského obchodníka Samuela, který udělá téměř vše, aby se setkal se svou milovanou snoubenkou Penelope. S vidinou nového života přiváží do divočiny svatební dary a rovnou i pastora, aby je na místě oddal.

Pattinson, jenž v uplynulých letech hrál v Dobrých časech neohroženého muže a zároveň člověka, který zazářil v hrůzostrašném filmu Cesta, tentokrát zkouší komedii a podle recenzí znovu uspěl.

„Vždy mě zajímaly postavy, které jsou pro herce výzvou v tom smyslu, že pak navedou publikum k tomu, aby fandilo někomu, kdo je možná opravdu záporák. Protože se neví, že je Samuel psychopat. Mně se moc líbí ta myšlenka, že si divák myslí, jak kouká na krásnou love story, ale pak si pomyslí: To snad ne, on všechny oklame. A nehledě na příběh - Samuel nejenže oklame ostatní postavy ve filmu, ale také oklame i publikum. Takže pro mě to je, jak dělat velký podvod na všechny, což je docela sranda.“

Když se novináři ptali, jestli si naprosto odlišné charaktery svých postav, které hrál, vybírá tak, aby veřejnost nevěděla, kým opravdu je, měl Robert jasnou odpověď. „Někdy mám opravdu pocit, že nevím, kdo jsem, tak zkouším a beru všechny role jako vlastně takovou terapii. Když hraju psychopata, kdo ví, třeba časem zjistím, že jsem jedním z nich,“ směje se hvězda z Twilight ságy.

Zajímá vás, jak Robert ve filmu vypadá? Podívejte se na úvodní video. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované