Hlavní obsah

Rok po smrti Špinarové ji megakoncertem uctili Rottrová, Janů i Nohavica. „Byla skvělá kamarádka,“ vzpomínal písničkář

„Všichni oslovení umělci přijali možnost zazpívat si písničky mamky s nadšením,“ řekl syn Špinarové Adam Pavlík.Video: seznam.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Nejkrásnější vzpomínky vždycky bývají osobní, takže vás poprosím, nechejte moje vzpomínky mně,” řekl v úterý večer Seznamu Jaromír Nohavica. Nakonec se ale přece jen rozpovídal. Populární zpěvák byl jedním z mnoha ostravských patriotů, kteří v noci na středu vystoupili na velkém vzpomínkovém koncertu pro další ostravskou patriotku, před rokem zesnulou zpěvačku, Věru Špinarovou.

Článek

Kromě Nohavici v ostravské Ostravar Aréně zpívali například i Marie Rottrová, Jitka Zelenková, Petra Janů, Petr Bende, Heidi Janků, Ilona Csáková, Markéta Konvičková a další umělci nějak spjatí s Moravskoslezským krajem.

Koncert nesl název „A pořád Vás mám ráda“ a popové i rockové hvězdy přednesly ve vlastním zpracování právě písně z repertoáru Věry Špinarové. Kromě sólo písní nesměly chybět ani duety.

Hudebním doprovodem celého koncertu byla kapela Věry Špinarové – Adam Pavlík BAND a také kvarteto členů Janáčkovy filharmonie Ostrava.

Vzpomínkový koncert byl nápadem Adama Pavlíka, syna Věry Špinarové, který také poprvé po nečekaném úmrtí své matky opět zasedl na pódiu za piano.

„Jelikož byl náš poslední koncert v Čáslavi ukončen po dvou písních, považuji za nutné, abychom jej dohráli až do konce, a to podle stejného playlistu,“ vysvětlil Adam Pavlík. „Všichni oslovení umělci přijali možnost zazpívat si písničky mamky s nadšením. A jelikož se jedná o největší profesionály v muzikantské branži, věřím, že spolu s mojí kapelou vytvoříme nezapomenutelný zážitek,“ uvedl Pavlík.

Na koncertě tak měly zaznít největší hity Věry Špinarové, jako jsou Bílá Jawa 250, A já Tě závidím, Raketou na Mars nebo Jednoho dne se vrátíš.

Reklama

Doporučované