Hlavní obsah

Rosického rozlučka s kariérou nejen bavila, ale i pomůže. Na dobrou věc se vybralo přes milion korun

Mezi největší hvězdy Rosického rozlučky patřil třeba Španěl Cesc Fàbregas nebo Němec Jens Lehmann.Video: youtube.com/ceskarepre

 

Reklama

Tomáš Rosický se s kariérou rozloučil už před šesti týdny. Nyní ale pořadatelé posledního zápasu bývalého reprezentačního kapitána oznámili, kolik vydělal exhibiční zápas za účasti světových i domácích hvězd.

Článek

Tomáše Rosického přijeli doprovodit do fotbalového důchodu jeho bývalí spoluhráči z londýnského Arsenalu i německé Borussie Dortmund. Ti všichni společně s elitním anglickým rozhodčím Martinem Atkinsonem, který zápas odřídil, pomohli vydělat více než milion korun na dobrou věc.

„Od začátku jsme měli jasno, že Tomášův rozlučkový zápas by měl vedle zábavy také pomáhat. Finální částka přesahující jeden milion korun je fantastickým výsledkem. Rádi bychom tak ještě jednou poděkovali všem fanouškům a partnerům, kteří se na tom podíleli,“ uvedl šéf organizačního týmu Tomáš Křivda.

Peníze se rozdělí do tří projektů. Prvním z nich je Nadační fond Zelený život, jenž pomáhá rodinám s mladými fotbalisty a fotbalistkami, kteří vyrůstají ve ztížených ekonomických a sociálních podmínkách. Rosického rozlučka pomůže také Nadačnímu fondu AC Sparta Praha. Tento projekt funguje od roku 2013 a podporuje bývalé hráče klubu, kteří se ocitli ve zdravotní či sociální nouzi. Třetí zvolenou organizací je Klinika dětské hematologie a onkologie Fakultní nemocnice v Motole.

Téměř desetinu celkové částky vydělal vydražený reprezentační dres Tomáše Rosického z rozlučky, nový majitel za něj zaplatil více než 100 tisíc korun. S odstupem následoval společný obraz „Rosy” a trenéra Karla Brücknera v hodnotě 66 tisíc korun. Celkově se dresy a předměty z rozlučky vydražily za více než 350 tisíc korun.

„Celková částka, kterou můžeme rozdělit mezi Kliniku dětské hematologie a onkologie v Motole a nadační fondy Zelený život a AC Sparta Praha, překonala mé představy. Za to bych rád ještě jednou poděkoval jak fanouškům, tak partnerům i organizátorům v čele se Spartou a fotbalovou asociací. Rozlučku jsem si opravdu užil a to, že navíc můžeme financemi pomoci potřebným, je pro mne krásným zakončením mé aktivní fotbalové kariéry. Takže ještě naposledy – všem moc děkuji,“ dodal Tomáš Rosický.

Reklama

Doporučované