Hlavní obsah

Loupil ve známé galerii, obraz odnesl za bílého dne. Policie zloděje dopadla za jediný den

Ruská policie našla ukradený obraz.Video: Renáta Matoušková, Reuters

 

Reklama

Podezřelý muž byl v minulosti už jednou zatčen za držení drog. Dílo malíře Archipa Kuindžiho zloděj schoval na staveništi.

Článek

Ruští policisté našli obraz ruského malíře Archipa Kuindžiho, ukradený v neděli z moskevské Treťjakovské galerie. Jednatřicetiletý muž podezřelý z krádeže byl zatčen, informovala dnes ruská tisková agentura TASS. Malířův obraz ukradl z galerie za bílého dne.

Mluvčí ministerstva vnitra sdělila, že zatčený policistům řekl, kam Kuindžiho plátno z roku 1908 schoval. Krajina s názvem Aj-Petri.Krym je pojištěna na 12 milionů rublů (v přepočtu asi čtyři miliony korun).

Policie dopadla pachatele v obci Zarečje u Moskvy. Plátno bylo schováno na staveništi. Policii je muž znám, loni v prosinci byl zatčen za držení drog. Propuštěn byl s podmínkou, že nesmí z Ruska vycestovat.

Kuindžiho plátno s krymským námětem je součástí sbírky v Petrohradu a do Moskvy bylo převezeno na soubornou výstavu tohoto malíře řeckého původu. Jeho díla mají značnou cenu – v roce 2008 byla jedna z Kuindžiho prací v aukční síni Sotheby's vydražena za tři miliony dolarů (asi 67 milionů korun).

Reklama

Související témata:

Doporučované