Hlavní obsah

Ruští a ukrajinští oligarchové kupují v Londýně nemovitosti za stovky milionů dolarů

Svět bez obalu: ruští oligarchové.

 

Reklama

Rozhovor s českým novinářem Liborem Dvořákem o majetku lidí, kteří mají blízko k Vladimiru Putinovi.

Článek

Zapomeňte na Buckinghamský palác nebo Big Ben. Až budete v Londýně, udělejte si prohlídkovou jízdu po palácích a domech, které si v britské metropoli koupili ruští a ukrajinští oligarchové, nebo se podívejte na video. Stojí to za to.

Ruští oligarchové Oleg Děripaska, Roman Rotenberg nebo ukrajinští Dmytro Firtaš a Rinat Achmetov vlastní v Londýně nemovitosti v hodnotě milionů amerických dolarů.

Vily, pozemky a jachty v hodnotě stovek milionů dolarů údajně vlastní podle ruských opozičních politiků současný i bývalý ruský prezident Vladimir Putin a Dmitrij Medveděv. Nedá se to to ale nijak doložit.

Ruští oligarchové jsou na Putinovi závislí a udělají vše, co jim nařídí, tvrdí zahraniční komentátor Českého rozhlasu Libor Dvořák. Ti, co se vzepřeli, byli tvrdě potrestáni a přišli o všechen svůj majetek, a to současní nejbohatší ruští podnikatelé moc dobře vědí.

A zřejmě i kvůli obavám z Putinovy moci přemisťují lidé, jako je Děripaska, Rotenberg a jim podobní, svůj majetek do zahraničí. Podívejte, jaké domy si ruští a ukrajinští oligarchové nakoupili třeba v Londýně.

Reklama

Doporučované