Hlavní obsah

Ryanair ruší dalších 18 tisíc letů, letový plán aerolinek to ovlivní až do března

Irská letecká společnost Ryanair zrušila dalších 18 tisíc letůVideo: Reuters

 

Reklama

Zrušení 18 tisíc letů se dotkne zhruba čtyř stovek tisíc cestujících. Lety z nebo do Prahy by mezi nově zrušenými spoji být neměly.

Článek

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair prodlouží rušení některých letů o dalších pět měsíců. Společnost dnes informovala, že od listopadu do března zruší 18 000 letů, což ovlivní zhruba 400 tisíc cestujících. Tento měsíc aerolinky oznámily, že do konce října zruší až 50 letů denně.

Cestujícím, na které bude mít rušení letů dopad, nabídne společnost Ryanair alternativní lety nebo vrácení peněz. Pasažérům, které zasáhne rušení letů do konce října, aerolinky také poskytly poukaz na slevu, u jednosměrné letenky 40 eur (1 040 Kč) a u zpáteční 80 eur. V zimním letovém řádu, tedy od listopadu do března, bude zrušeno celkem 34 původně naplánovaných tras. Podle serveru rte.ie mezi nimi není žádné spojení s Českou republikou. U letů na Slovensko bude zrušen spoj mezi Bratislavou a Soluní.

Seznam všech zrušených letů poskytla společnost na svých stránkách. Aerolinky Ryanair již dřív uvedly, že k rušení letů je přinutilo několik faktorů. Hlavním důvodem je to, že si personál musí do konce roku vybrat volno, ale firma tento plán špatně odhadla a má nedostatek pilotů.

Reklama

Doporučované