Hlavní obsah

Sbohem, pasáčci pand. A jak vybuchl Babišův plán pro směnárny na Ruzyni

Pondělí 14. října pohledem reportéra Janka Rubeše.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled denních událostí s datem 14. října 2019 tak, jak je viděl reportér Janek Rubeš.

Článek

Jak Andrej Babiš slíbil, tak taky učinil. Na letišti Václava Havla se objevily cedule, které upozorňují na aktuální kurz za jedno euro. Důvodem pro tento krok byl fakt, že směnárny na letišti dávají zákazníkům pouze 18 korun za euro, což premiér označil za podvod. Bohužel – cedule na místě vydržely jen chvilku. Provozovatelé ale řekli, že letiště bude žalovat za ušlý zisk. A letiště se zaleklo a cedule radši dalo rychle pryč.

Dnes měli turisté poslední možnost vyfotit se s Pandou, gorilou, medvědem a krtkem na Staroměstském náměstí. Od zítra platí v Praze vyhláška, která tyto kostýmy zakazuje. Podle slov ruského pasáka pand, který jich v Praze vlastní devět, se nyní přesunou do teplých krajin. Namířeno mají do Madridu a Barcelony. Španělé, držte se.

Pandy nejsou jediná zvířátka na Staroměstském náměstí. O víkendu ho navštívili také fotbaloví fanoušci. Jedna z partiček se rozhodla zakrýt anglickou vlajkou irský bar přímo v Centru. Utrhli během toho bezpečnostní kameru a následně i držák na vlaječku. Pikantní je, že přitom drželi svou národní vlajku celou dobu obráceně.

Slavná zeď Johna Lennona v Praze prochází rekonstrukcí, ale turistům to nevadí. Zeď je aktuálně zakrytá plachtou, takže by na fotce z dovolené nevypadala dobře, což vyřešili tím, že se jednoduše přemístili na druhou stranu Velkopřevorského náměstí. A začali čmárat a malovat na zeď tam. Fotka je to podobně krásná. Nebo spíš hnusná.

Strážníci v Praze začnou od zítřka opět odtahovat špatně zaparkovaná auta z modrých zón. Upozorňuje na to městská policie na svém Facebooku. Každý odtah trvá zhruba 10 minut, a cena za něj je 1900 korun. Odtahová vozidla bohužel v Praze často ucpou malé uličky a způsobí tak víc škody než užitku. Takže víc naštvaní než řidič odtaženého vozidla jsou nakonec tramvajáci a jejich cestující.

Reklama

Související témata:

Doporučované