Hlavní obsah

Šéf FBI Mueller snížil požadavky na Trumpův výslech, stále ale trvá na osobní výpovědi

Foto: Reuters

Reklama

Trumpovi právníci Muellerovi dříve nabídli pouze možnost jednat psanou formou, rozhovor chtěli omezit jen na otázky týkající se doby před inaugurací v lednu 2017.

Článek

Zvláštní zástupce ministerstva spravedlnosti a býalý ředitel FBI Robert Mueller reagoval na tweetovou smršť amerického prezidenta Donalda Trumpa. Šéf Bílého domu vyzval ve středu amerického ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse, aby Muellera odvolal, protože je prý ve střetu zájmů.

Mueller proto poupravil své požadavky, které má na Trumpův výslech. Chce snížit počet otázek, které prezidentovi položí vyšetřovatelé v rámci kauzy ruského vlivu na prezidentské volby v roce 2016. Stále ale trvá na tom, že výslech proběhne osobně, ne pouze skrze psanou korespondenci. Napsal o tom americký server CNN.

Trumpovi právníci Muellerovi dříve nabídli pouze možnost jednat psanou formou, rozhovor chtěli omezit jen na otázky týkající se doby před inaugurací v lednu 2017. Prezidentův právní zástupce Rudy Giuliani prohlásil, že tým právníků obdržel od Muellera reakci na protiopatření, která případný rozhovor prezidenta s Muellerovými lidmi upravovala.

„Trump měl vždy zájem vypovídat. Jsme to my, jeho právní tým, kdo je ohledně toho zdrženlivý,” uvedl Giuliani. „Měli by nám vydat svou zprávu. Kdybychom hráli poker, řekl bych: Dorovnejte, nebo zmlkněte. Máme důvody věřit, že prezident neudělal nic špatného. A oni nemají žádné důkazy.”

Reklama

Související témata:

Doporučované