Hlavní obsah

Šéfka AAA Auto: Přetáčené tachometry už mě netrápí, máme hodně přísné kontroly

Pořad Ženský byznys, rozhovor s Karolínou Topolovou, generální ředitelkou Aures Holdings.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Do pořadu Ženský byznys přijala pozvání Karolína Topolová. Generální ředitelka společnosti Aures Holdings, která zastřešuje AAA Auto nebo Mototechnu.

Článek

Jednička na trhu s ojetými vozy ve střední a východní Evropě loni prodala téměř 85 tisíc aut a letos má ambiciozní cíl, prodat jich 100 000.

Momentálně expanduje na polském trhu, kde zprovoznila call centrum a bude otevírat další pobočky. I proto shání nových 350 zaměstnanců. V době, kdy je o ně na trhu práce nouze a podle Hospodářské komory může letos firmám chybět až půl milionu lidí. „Je to těžké. Ale nepamatuji si za posledních 15 let, kdy by to bylo jednoduché – najít zaměstnance. Je to komplikovaný obor a je to o kvalifikaci,“ řekla v pořadu Ženský byznys Petry Krmelové Karolína Topolová.

Věří, že pověst pošramocená z minulosti je už za nimi. Připomeňme, že nejen AAA Auto, ale i další autobazary měly problémy s přetočenými tachometry, kdy garantovaly i polovinu najetých kilometrů, než jaká byla realita. Jeden případ za všechny, Nejvyšší správní soud tak například potvrdil největší síti autobazarů u nás stotisícovou pokutu, kterou za takové chování vyměřila ČOI. Tehdy vedení „Áček“ sdělilo, že šlo o chybu konkrétního člověka a že nastaví přísnější systém kontroly. „Už se tím netrápím. Trápilo mě to hodně. Pořád jsem měla tendenci něco donekonečna vysvětlovat, snad už je vše v pořádku. Vezměte si, že ze všech těch aut, která nám chtějí lidé prodat a my je pak nabízíme dál, přijmeme pouze 30 % vozů – takže u nás by mělo být to nejlepší, co na trhu je,“ vysvětluje šéfka AAA Auto, značky, která spadá pod Aures Holdings s tím, že parametry pro výběr přijímaných aut se hodně zpřísnily.

Druhá část pořadu Ženský byznys s Karolínou Topolovou.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Firma se taky chystá na změnu vlastníka. Letos je to 5 let, kdy ji koupila polská investiční skupina a ta už v minulosti sdělila, že by ji chtěla do 5 let výhodně prodat. Kolik je zájemců a kdo ji může koupit, najdete v rozhovoru se šéfkou Aures Holdings.

Ženský byznys vysíláme v premiéře ve čtvrtek 14. 3. ve 14:00 na Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované