Hlavní obsah

Šéfkuchař Jamie Oliver se roky scházel s vedením fastfoodů McDonald's, které dříve ostře kritizoval

Jamie Oliver spolupracoval s fastfoody McDonald's.Video: Profimedia.cz

 

Reklama

Šéfkuchař Jamie Oliver například v roce 2011 řekl, že burgery od McDonald's „nejsou vhodné pro lidskou spotřebu“, později kritizoval také to, že firma sponzoruje olympiádu. Nyní vyšlo na povrch, že Oliver s řetězcem spolupracoval.

Článek

Známý britský šéfkuchař a kritik nezdravého jídla Jamie Oliver působil řadu let jako neformální poradce vedení řetězce rychlého občerstvení McDonald's, i když ho v minulosti opakovaně kritizoval. Zjistila to britská tisková agentura Press Association.

Oliver se pravidelně setkával s nejvýše postavenými britskými manažery firmy, včetně generálního ředitele Paula Pomroye. Měli spolu řešit možnosti zdravějšího stravování. Kuchař podle médií se společností nemá uzavřený obchodní vztah. Pomroy se také zúčastnil charitativní kuchařské akce, kterou pořádala Oliverova nadace.

Oliver kariéru postavil na propagování zdravého stravování a snažil se například prosadit opatření bojující s dětskou obezitou. V roce 2011 řekl, že burgery od McDonald's „nejsou vhodné pro lidskou spotřebu“. V roce 2016 kritizoval, že řetězec sponzoruje olympiádu. V poslední době však svou kritiku zmírnil.

Oliver je terčem kritiky také kvůli spolupráci s dalšími velkými společnostmi. Pro ropnou společnost Shell vyvinul zdravější sortiment rychlého občerstvení. Kuchař kritiku odmítá.

Reklama

Doporučované