Hlavní obsah

Šest mrtvých po střelbě v americkém Jersey

Foto: Reuters

Nepovedená protidrogová operace stála život minimálně pět lidí. Ilustrační fotografie.

Reklama

Jedna z čtvrtí amerického Jersey City se proměnila ve válečnou zónu. Střelba si vyžádala šest obětí, mezi nimi je jeden policista, dva střelci a tři civilisté. Tři další policisté byli zraněni.

Článek

Vše začalo na místním hřbitově. Podle zdrojů americké televize ABC se zde měl sejít policista v civilu s nejméně jedním podezřelým v rámci protidrogové operace. Mezi nimi mělo dojít k nějakému konfliktu, střelec policistu zabil a po přestřelce s dalšími policisty se ukryl do nedalekého košer obchodu. Na místo během krátké chvíle dorazily desítky policistů včetně jednotky rychlého nasazení SWAT, jednotky ESU (Emergency Service Unit) z New Yorku a obrněné vozy.

Všechny školy v okolí úřady uvedly do krizového režimu „lockdown“ a dostaly policejní ochranu. Po necelých dvou hodinách si mohli rodiče své děti vyzvednout. Podle místních úřadů by se nemělo jednat o teroristický čin, není zde tak souvislost s tím, že se střelba odehrála v blízkosti židovské ortodoxní školy. Vyšetřování bude probíhat celou noc.

Reklama

Doporučované