Hlavní obsah

I ve zlých časech můžete vydělávat

Foto: Shutterstock.com

Nebojte se vhodně investovat, vyplatí se vám to

Reklama

aktualizováno •

Možná i vás znervózňují zprávy o čase utahování opasků, které nás prý čekají. Pokud ano, tak vězte, že nastala ideální doba pro investice. Protože co si dnes odložíte, zítra jako byste našli – i s úroky!

Článek

Přeskočme teď úvahy kam a kolik a rovnou se podívejme na investiční příležitost, která se v současnosti naskytla. Možná si ještě ze střední školy pamatujete větu pronášenou učiteli chemie, že chemie je základem všeho. Bez chemie se neobejde žádné odvětví, chemie přináší v posledních letech nové objevy a nové možnosti. Z hlediska finančníků jde tedy o oblast, ve které nemůžete prodělat.

Společnost AG Chemi Group už před časem zveřejnila prodej svých dluhopisů, jejichž výnos má pomoci financovat vývoj a výrobu v oboru nanotechnologií. Kdo se jen trochu zajímá o moderní technologie, ví, že bez nanotechnologií bychom se dnes už prakticky neobešli. V tomto oboru působí AG Chemi Group s více než třicetiletou tradicí už několik let.

Společnost si předloni nechala patentovat technologie, jež sama vyvinula. V tomtéž roce spustila poloprůmyslovou výrobní linku, v současnosti staví výzkumné nanocentrum a letos zahajuje výstavbu výrobního závodu, který by měl po dokončení v roce 2024 produkovat tisíc tun nanostrukturovaného polykarbonátu za rok. A veškerý tento rozvoj financuje mimo jiné z výnosů dluhopisů, jež bude nabízet ještě do května letošního roku. Za dobu, kdy dluhopisy prodává, si je pořídilo už více než osm set menších i větších investorů.

Foto: Shutterstock.com

I drobnější investice vám může dobře vynášet

Abyste tomu rozuměli, v tomto případě nemusíte vlastnit banku, abyste mohli investovat. Stačí mít minimální našetřenou částku ve výši deseti tisíc korun. Taková je cena jednoho dluhopisu, který vám zaručí výnos 6,8 % ročně. V době, kdy inflace atakuje pětiprocentní hranici, jde stále ještě o výdělečný podnik. Takové výnosy na spořicím účtu vám dnes nenabídne žádná banka.

Investiční plán společnosti AG Chemi Group vychází z přesných rozpočtů na čtyři roky (dluhopisy se prodávají od června 2020) při stoprocentní návratnosti investice. Když dnes investujete, peníze se vám vrátí v plné výši už za dva roky a pět měsíců. Do té doby vám bude chodit měsíčně na účet úrok z investovaných prostředků. Takto investované peníze vám tedy začnou okamžitě vydělávat již od prvního měsíce.

Až se budete zajímat o proces, jak své peníze investovat, zjistíte, že vše se dá vyřešit on-line prostřednictvím webových stránek. Online vyplníte poptávku, podepíšete smlouvu, převedete peníze, poštou vám přijde dluhopis nebo dluhopisy společně se speciálním bonusem, a pak už se jen můžete radovat, jak vám každý měsíc přistane na účtu úrok. Ano, takhle jednoduché to je. A teď si představte, že v půlce roku 2024 už bude naše země opět znovu na nohou, zlé časy skončily a vám přistanou na účtu investované peníze. Není to krásná vyhlídka?

Nejedná o veřejnou nabídku cenných papírů, ale o PROPAGAČNÍ SDĚLENÍ společnosti AG CHEMI GROUP s.r.o. a jí nabízených korporátních dluhopisů s prospektem schváleným ČNB (včetně případných dodatků prospektu; to vše dostupné pod výše uvedeným hypertextovým odkazem). Rozhodnutím o schválení prospektu cenného papíru (dluhopisu) ČNB pouze osvědčuje, že schválený prospekt splňuje normy týkající se úplnosti, srozumitelnosti a soudržnosti požadované Nařízením 2017/1129. Schválení předmětného prospektu ze strany ČNB nemá být chápáno jako potvrzení emitenta nebo kvality dluhopisů, které jsou jako cenné papíry nabízeny nebo přijaty k obchodování na regulovaném trhu. Potenciální investor by měl předmětný prospekt přečíst a prostudovat, než učiní investiční rozhodnutí, aby tak plně pochopili potenciální rizika a výnosy spojené s rozhodnutím investovat do těchto korporátních dluhopisů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované