Hlavní obsah

Pusťte své peníze do světa, ať vám vydělávají samy

Foto: rondainvest.cz

Nemovitosti jsou z dlouhodobého hlediska jedna z nejjistějších investic

Reklama

Nemovitosti uchovávají hodnotu vynaložených peněz po desetiletí, chrání je také před inflací, a navíc zajišťují případné bydlení pro další generace. I proto většina Čechů považuje koupi nemovitosti za primární investiční nástroj.

Článek

A dokonce asi 30 procent všech nemovitostí je pořizováno právě pro investiční účely. Se ziskovostí ale počítejte až po desetiletích. Navíc ne každá nemovitost je pro investici vhodná.

Proč zrovna nemovitosti?

Protože je to z dlouhodobého hlediska jedna z nejjistějších investic. Bylo tomu tak v minulosti a bude to stejné i v budoucnosti. Dvě třetiny Čechů považují nemovitost za ideální investiční nástroj. Jak už bylo řečeno, celou třetinu nemovitostí si kupci pořídili jako investici. Jenomže zatímco ještě v nedávné minulosti se vyplatilo si na investiční nemovitost půjčit nebo vzít hypotéku, při současných podmínkách to je již krajně rizikový počin. Do nemovitostí a obchodů s nimi souvisejícími tak investují hlavně majetní lidé.

Rizikovost takového investování ale nevytváří jen nedostupnost půjček a hypoték, ale také poměrně velké odborné nároky na kupujícího. Ten, kdo chce investovat do nemovitosti, by měl znát výnosnost podle regionů v ČR, měl by umět vzít v potaz veškeré aspekty nákupu, jako jsou územní plány, plány rozvoje daného místa nebo obce, a měl by také umět vyhodnotit dlouhodobé ekonomické a demografické predikce. A navíc ve stále více českých městech dnes již nájemné nepokryje ani splátku hypotéky.

Foto: shutterstock.com

Každá investice u RONDA INVEST je dobře zajištěná zástavním právem k nemovitosti s LTV pod 80 procent

Investovat může každý

A přece může do nemovitostí investovat i naprostý laik s velmi průměrným příjmem. Jak? Velice jednoduše – stačí se připojit k některé z crowdfundingových společností. Jsou to společnosti, které půjčují investorům na jejich developerské projekty. Jako jednu z nich můžeme jmenovat společnost RONDA INVEST. U ní můžete investovat už od jednoho tisíce korun bez jakýchkoli manipulačních nebo jiných poplatků. Fixní výnosy znáte předem a společnost vám je bude vyplácet každý měsíc.

Sami si přitom můžete vybrat, do kterých projektů svou investici vložíte. Velkou výhodou je pevně stanovený roční výnos, který tak nepodléhá volatilitě finančních trhů a investici dostanete nazpět po zpravidla již dvou až třech letech, u koupě nemovitosti si na tento výsledek musíte počkat 20 až 30 let. Každá investice u RONDA INVEST je dobře zajištěná zástavním právem k nemovitosti s LTV pod 80 procent a k tomu vám odpadnou jakékoli starosti svázané s vlastnictvím.

Umění správně se rozhodnout

Vzhledem k predikcím vývoje trhu s nemovitostmi, který i v Čechách dlouhodobě následuje západoevropský trend stále více nedostupného i vlastního bydlení, je navíc právě pravidelné investování jednou z cest, jak se za několik let dostat se svými financemi a možnostmi do úplně jiné pozice.

Foto: rondainvest.cz

Investovat můžete již od 1 000 Kč. Jak to vypadá v praxi?

Pokud vás možnost investovat do nemovitostních projektů u RONDA INVEST zaujala, můžete si přečíst zkušenosti jejich investorů. Samotnou investici pak můžete zařídit jednoduše on-line z pohodlí domova.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované