Hlavní obsah

Silná fotbalová osobnost, v soukromém životě se ale hledal, říká o zesnulém Perglovi trenér Pulpit

Silná fotbalová osobnost, v osobním životě se ale hledal, říká o zesnulém Perglovi trenér Pulpit (foto: MAZAC PAVEL / CNC / Profimedia)Video: Jakub Burian, Profimedia.cz

 

Reklama

Čtyřicetiletý bývalý fotbalista pražské Sparty Pavel Pergl zemřel. Tragickou smrt pro Televizi Seznam okomentoval jeden z jeho prvních trenérů a velkých kamarádů Martin Pulpit.

Článek

Během kariéry si s pražskou Spartou zahrál osmifinále Ligy mistrů, nastupoval v Anglii, na Kypru, v Německu, v Izraeli či ve Švýcarsku. Do velkého fotbalu ale nakoukl v klubu FK Pelikán Děčín, kde ho vedl současný trenér druholigového Frýdku-Místku Martin Pulpit.

„Našli jsme si k sobě cestu a byli jsme v kontaktu po celou jeho kariéru. V poslední době mluvil i o problémech, které měl doma. Po narození dcery se s partnerkou odcizili a Pavel to zřejmě těžce nesl,“ říká jedenapadesátiletý kouč.

Právě s Pulpitem měl ve Frýdku-Místku rozjet novou etapu svého života. Udělal si fitness kurz a chtěl se vydat na dráhu kondičního trenéra. K tomu už však nedojde. Podle dostupných informací ukončil svůj život ve svém bytě v německém Magdeburgu.

„Kdybych cítil, že to začíná být hodně špatné, tak samozřejmě zasáhnu, ale nic takového jsem nepředpokládal. Od počátku měl v hlavě srovnané to, že fotbalu dá všechno, což si myslím, že se mu podařilo. Bohužel však šel kolikrát až za hranici obětování a tím trpěl jeho osobní život. Je to velká škoda,“ dodává Pulpit.

Pokud se potvrdí, že si Pergl vzal život sám, pak bohužel nebude jediným exligovým fotbalistou, který tak v poslední době učinil. Před rokem si podobný způsob odchodu ze světa zvolili David Bystroň a František Rajtoral, někdejší hráči Viktorie Plzeň.

Reklama

Doporučované