Hlavní obsah

Šiška o pohádce Když draka bolí hlava. Nalákal Karla Gotta ke spolupráci?

Studio Slavných.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Do studia Slavných přijal pozvání úspěšný textař, hudebník, producent, ale také moderátor Petr Šiška. Rozpovídal se hlavně o svém novém projektu filmové pohádky Když draka bolí hlava, která vzniká na motivy jeho vlastní knihy.

Článek

„Všechny ty profese mě baví, jsem rád, že je můžu nějakým způsobem prolínat. Nejvíc mě baví asi ta producentská práce, kterou jsem teď skloubil i s textařinou,“ říká Šiška.

Na motivy pohádkové knížky Když draka bolí hlava autorů Petra Šišky a Dušana Rapoše teď totiž vzniká i film. Kniha podle slov Šišky symbolicky spojuje české a slovenské čtenáře, je psaná jak v češtině, tak ve slovenštině a ve své filmové podobě se dočká zvučných jmen.

„Ta filmová pohádka je poctou ke 100. výročí Československa. Můžete se v hlavních rolích těšit na Mirka Šimůnka, Kateřinu Brožovou nebo Jána Koleníka. A je tam i taková ‚pikoška‘, hlavní roli si zahraje Charlotte Gottová,“ láká Šiška.

V pohádce si vedle živých herců zahrají také 3D postavičky draků. „K realizaci jsme si přizvali i českou loutkářskou školu. Jednoho z draků ovládá loutkoherec uvnitř těla draka a s ním zároveň i čtyři pilotní inženýři, kteří ovládají joysticky, a tím i mimiku celé dračí hlavy,“ popisuje Šiška jako producent filmu.

Petr Šiška se ale nadále věnuje i muzice. Před lety se stal součástí kapely Legendy. Seskupení hraje hlavně legendární songy 60. a 70. let v akustických úpravách a letos na hudební scéně slaví 15 let.

„Legendám se daří náramně, hlavně teď, když slavíme výročí. Pro mě je to takový repasovaný Lunetic současnosti. Je to pět muzikantů, které bys normálně nedala dohromady. Koncertujeme opravdu po celém světě a zvládneme i 100 koncertů ročně,“ chválí si Šiška.

Více o plánech Petra Šišky a o přípravách nové pohádky můžete vidět v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované