Hlavní obsah

Škoda Auto ukáže na autosalonu ve Frankfurtu dvě novinky

Škoda Kamiq a Scala ve výbavovém stupni Monte Carlo.Video: Škoda Auto, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedna z nejprestižnějších a největších automobilových výstav v Evropě začíná. Dnes a zítra zatím ještě pouze pro novináře, už ve středu se ale zářijový autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem otevře i veřejnosti. Česká Škoda Auto na něm poprvé ukáže dvě své novinky – modely Kamiq a Scala s pozměněnou karoserií, interiérem ve výbavovém stupni Monte Carlo.

Článek

Spolu s březnovým autosalonem v Ženevě je frankfurtská International Motor Show (IAA) pro automobilové nadšence a odborníky jednou z nejočekávanějších událostí roku. Jeho už 68. ročník se koná od 12. do 22. září. Výhradně novináři dostanou pro své první dojmy a review prostor už dva dny předem. A právě ti tuzemští budou mít rozhodně co hodnotit, protože ve Frankfurtu nad Mohanem bude debutovat i mladoboleslavská automobilka.

Monte Carlo ve Frankfurtu

Největší tuzemský výrobce aut den před startem veletrhu oznámil, že „vstupuje do éry elektromobility.“ Co to konkrétně znamená ve Frankfurtu? Představí tu novou značku Škoda iV a první sériově vyráběné elektrifikované vozy Škoda Superb iV a Citigo iV.

Škoda Auto už minulý týden představila vozy Kamiq Monte Carlo a Scala Monte Carlo. Na trh dorazí koncem tohoto roku. Zájemci si je ale budou moct poprvé prohlédnout právě na frankfurtském autosalonu.

Vozy Monte Carlo jsou sportovně-lifestylové, jak podnik z Mladé Boleslavi uvádí. Lehce se tak upraví vzhled karoserie a interiéru, automobily dostanou také vyšší výbavu už ve standardu. Jejich ceny zatím známé nejsou.

V čem se vozy předvedou

Model Kamiq bude v tomto výbavovém stupni stejně jako Scala dostupný se všemi motory této modelové řady. Full LED světlomety a zadní svítilny doplní v základu také litá kola o 17 palcích. Samozřejmostí budou i sportovní sedadla s vestavěnými hlavovými opěrkami. Přístrojová deska projde změnou designu a volant potáhne perforovaná kůže. Vnější prvky budou stejně jako strop v černém provedené a nápis Kamiq ozdobí jak záď vozu, tak jeho prahové lišty.

Reklama

Doporučované