Hlavní obsah

Škromach: Miloš Zeman kandidovat bude. Vsadil bych si na to

Rozhovor se Zdeňkem Škromachem.

 

Reklama

Sociální demokraté by neměli hrát zákulisní hry a na sjezdu podpořit Sobotku, říká v rozhovoru pro Seznam Zdeněk Škromach, muž, který po 20 letech opustil nejvyšší politiku.

Článek

Zdeněk Škromach sice ve čtvrtek večer nepůjde na setkání prezidenta Zemana s jeho příznivci na Pražský hrad, je si ale téměř jist, jaká informace tam zazní.

„Jsem přesvědčen o tom, že kandidovat bude, a dokonce bych si na to i vsadil," říká někdejší poslanec, senátor, ministr a místopředseda ČSSD, který nedávno oslavil šedesátiny. Do jihomoravského Rohatce mu k nim přijel popřát i jeho letitý přítel - prezident Zeman.

Škromach odešel z nejvyšší politiky loni na podzim poté, co nedokázal obhájit senátní křeslo ve svém obvodě na Hodonínsku. A teď si někdejší ministr práce a sociálních věcí let 2002 - 2006 zvyká v roli řadového zaměstnance úřadu práce na „nový život" bez politiky, stále plného diáře či služebního auta.

A jak sám říká, také mu ubylo přátel: „Zřejmě to byli takoví konjunkturální kamarádi. Už jsem to zažil několikrát, například když jsem končil ve funkci ministra. Najednou vás spousta lidí ani málem nepozdraví, nebo si nevzpomene. Ale to k tomu patří a člověk to nesmí brát nějak dramaticky, protože nakonec to čeká každého," říká Zdeněk Škromach.

Reklama

Doporučované