Hlavní obsah

Skupina indických dětí našla tisíce dopisů, které pošťák záměrně nedoručoval

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jagannath Puhan posledních deset let vedl poštovní úřad v indické vesnici Odhanga. Přibližně šest tisíc dopisů však na své majitele čeká i několik let.

Článek

Ve vesnici Odhanga v provincii Uríssa na východě Indie suspendovali pošťáka. Ukázalo se, že za posledních deset let nedoručil nebo nechal zmizet na šest tisíc dopisů. Ty nyní možná doputují ke svým adresátům.

Jagannath Puhan byl od roku 2004 asistentem vedoucího pobočky ve vesnici Odhanga na východě Indie. Později se stal vedoucím a jediným zaměstnancem. V té době se záhadně začaly ztrácet dopisy.

Ty nyní, několik let po uzavření pobočky, našla skupina dětí. Pytle s dopisy našly náhodou, když si hrály na dvoře dnes již opuštěné pobočky. Když se do pytlů podívaly a nalezly v nich bankovní výpisy a přístupová hesla, zalarmovaly rodiče a ti na místo povolali policii.

Puhan vždy doručoval jen ty zásilky, které se daly sledovat. Obyčejné zásilky, které se sledovat nedaly, pak buď doručil, nebo skončily v jednom z pytlů na dvoře pošty. Podle listu Hindustan Times se pošťák bránil, že několik let nemohl chodit, a tudíž nebyl schopen doručovat.

Současné šance na úspěšné doručení ale nejsou již velké. Většina dopisů má špatně čitelné údaje nebo jsou jejich adresy neplatné.

Reklama

Související témata:

Doporučované