Hlavní obsah

Slavnostní koncert dnes otevře 3D interaktivní on-line divadlo DramMatic

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Slavnostní koncert dnes otevře 3D interaktivní on-line divadlo DramMatic. Hostem bude houslový virtuos Pavel Šporcl. Sólisty pořádající Opery studio Praha doprovodí Orchestr Komorní filharmonie Pardubice.

Článek

Nový koncept divadla ve virtuálním světě, který je spojením divadla s moderními technologiemi, vznikl ve spolupráci Opera studio Praha s platformou Confer-o-matic. Jeho tvůrci vyvinuli 3D divadlo DramMatic, které přináší živé umění, setkání s přáteli, charakteristickou atmosféru divadla nebo koncertní síně i kontakt s diváky.

„Náš program, který vzniká za spolupráce Opera studio Praha a Confer-o-maticu, na rozdíl od klasického streamování koncertů přivádí možnost setkání na koncertě ve virtuálním světě, možnost popovídat si, objednat si společně jídlo či víno až do domu,“ sdělila za pořádající Opera studio Praha informovala Anita Jirovská.

Čestným hostem zahajovacího koncertu by měl být houslový virtuos Pavel Šporcl. Sólisty Opera studio Praha doprovodí Orchestr Komorní filharmonie Pardubice a večerem bude provázet Václav Žmolík. Program nabízí skladby Antonína Dvořáka, Jacquese Offenbacha, Wolfganga Amadea Mozarta, Ambroise Thomase, Felixe Mendelssohna Bartholdyho a Ludwiga van Beethovena.

Platforma podle tvůrců zprostředkuje kulturní zážitek v jeho co nejautentičtější podobě. Umožní domluvit se s přáteli na virtuálním setkání v parku či před divadlem a na základě koupené vstupenky vejít společně do světa 3D. Každý si může vybrat postavu podle svých představ oblečenou v gala. Jejím prostřednictvím, stejně jako v počítačové hře, vstoupí zájemce do světa, v němž se objeví virtuální prostor divadla, jeho hlediště a jeviště. V sále jsou další diváci a stejně jako v divadle si ještě před začátkem představení mohou návštěvníci popovídat. Koncert se koná živě, bez záznamu. Kulturní zážitek lze spojit se zážitkem gurmánským, protože si lze z vybrané restaurace objednat skutečné jídlo. Bližší informace se nacházejí na stránkách Opera studio Praha.

Reklama

Doporučované