Hlavní obsah

Sokolov opraví další části střechy zimního stadionu, kam zatéká

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Sokolov opraví další části střechy zimního stadionu, protože do ní zatéká. Opravy budou stát 8,2 milionu korun, město chce požádat o dotace. Radnice vyhlásí v nejbližší době výběrové řízení na zhotovitele.

Článek

Město dalo rozměrnou střechu před deseti lety opravit, rekonstrukce tehdy vyšla na 150 milionu korun. Peníze získalo převážně z dotací.

„Jsou to dvě části velké střechy, konkrétně jde o ploché střechy, jedna je nad vchodem do stadionu vedle restaurace a druhá je z druhé strany. Do nich právě zatéká,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka (nez.)

Na opravy střechy by radnice chtěla zažádat o dotaci vyhlášenou Národní sportovní agenturou, která by mohla pokrýt až 70 procent nákladů. Práce by měly začít v červnu, s dokončením se počítá na podzim. Podle místostarosty práce neovlivní provoz zimního stadionu.

Město už před časem opravovalo část střechy v místě nad strojovnou vzduchotechniky, kam rovněž zatékalo. Nynější opravy střechy jsou podle Picky jedny z posledních.

Sokolov chce do budoucna řešit také zachycení srážkové vody ze zimního stadionu, kterou by využilo na zalévání městské zeleně. Peníze by chtělo čerpat z dotace.

Reklama

Doporučované