Hlavní obsah

Soutěž Manažer roku vyhrála Kateřina Kupková z firmy Lenzing Biocel Paskov

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Ve 28. ročníku soutěže Manažer roku zvítězila generální manažerka a předsedkyně představenstva firmy na výrobu buničiny Lenzing Biocel Paskov Kateřina Kupková.

Článek

Druhý nejvyšší počet bodů dostal Norbert Schellong, který vedle řízení Nemocnice Havířov testuje možnosti inovativní distanční medicíny. ČTK o tom dnes informovala Česká manažerská asociace, která soutěž vyhlašuje. Absolutní vítězkou soutěže se žena stala podruhé v historii.

Specializací firmy Lenzing Biocel Paskov je ekologicky šetrná výroba buničiny. Je součástí oděvních produktů, jako jsou například džíny. Dnešní závod byl uveden do provozu v roce 1983 jako továrna na výrobu papírenské buničiny. Lenzing podle webu firmy investoval několik set milionů eur, aby změnil tento závod na moderní biorafinérii, která vyrábí buničinu pro viskózová vlákna. Pandemie podle Kupkové otevřela firmě nové možnosti v logistice.

Schellong navzdory pandemii covid-19 zavedl v Nemocnici Havířov nové diagnostické metody. Od roku 2015 se navíc aktivně podílí na vývoji a výzkumu distanční medicíny v České republice. Je členem Mezinárodní asociace pro telemedicínu a členem vědecké rady Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

První desítka letošního ročníku nenabízí pouze manažery velkých firem. Mezi nejlépe hodnocenými je například ředitel hudebního festivalu Leoše Janáčka Jaromír Javůrek. Z veřejné sféry byl nejúspěšnější ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza. Z žen uspěla i ředitelka firmy USSPA vyrábějící luxusní domácí bazény Kateřina Kadlecová. Další oceněnou ženou je Milada Měsícová, která vede Zemědělské družstvo Unčovice.

Loni zvítězili generální ředitel a předseda představenstva Komerční banky Jan Juchelka a místopředsedkyně představenstva East Bohemian Airport Hana Šmejkalová.

Reklama

Doporučované