Hlavní obsah

Španělsko hledá vraha, který musel přijít

Večerní Zprávy 18. 8. 2017

 

Reklama

Barcelona, kde se odehrál další teroristický útok na evropském území, má - stejně jako španělské hlavní město Madrid - obrovské enklávy arabské imigrace. „Je do jisté míry logické, že v jejich blízkosti budou teroristé nejvíce aktivní,“ říká v rozhovoru pro Večerní Zprávy na Seznamu hispanolog Traian Urban.

Článek

Urban, který přednáší na Metropolitní univerzitě v Praze a momentálně je sám ve Španělsku, připomněl, že místní mají s teroristickým útoky zkušenosti. A nadto země leží na migrační trase, kudy se běženci ze severu Afriky snaží dostat do Evropy.

„V posledních letech bylo ve Španělsku zatčeno obrovské množství lidí napojených na džihádistický terorismus. Spousta buněk, které tu existovaly, byla rozložena. Za poslední dva roky bylo zatčeno 164 džihádistů. Španělská policie provede během roku kolem třiceti zásahů proti džihádistickým skupinám,“ připomíná Traian Urban.

Celý jeho komentář si můžete pustit ve Zprávách. Spojili jsme se rovněž s Češkou Soňou Procházkovou, která těsně unikla včerejšímu barcelonskému atentátu.

Reklama

Doporučované