Hlavní obsah

Spisovatel a režisér Patrik Hartl pokřtil svůj nový román 15 roků lásky

Patrik Hartl.

Reklama

Spisovatel a režisér Patrik Hartl v pražském klubu Jazz Dock pokřtil ponořením knihy do kbelíku s vodou z Vltavy svůj pátý román 15 roků lásky.

Článek

Kmotry se stali herci a herečky Bára Poláková, Monika Absolonová, Jitka Schneiderová, Patricie Pagáčová, Martin Pechlát a další. Za své předcházející knihy se Hartl stal trojnásobným držitelem ocenění Český bestseller. Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel, natočený podle jeho prvotiny, za 12 týdnů vidělo téměř 581 000 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 90,6 milionu korun.

Příběh inspirovaný spisovatelovou dcerou Ájou je podle nakladatelství Bourdon na pultech knihkupectví v nezvykle vysokém nákladu 270 000 kusů. Poslední Hartlova kniha Nejlepší víkend vyšla v nákladu 200 000 kusů, všech jeho knih se během sedmi let podle knihkupců prodalo 800 000. Za hranici bestselleru je v České republice považováno 10 000 prodaných výtisků.

Hrdinou nového Hartlova románu je Aleš, který se zamiloval do ženy, jež na něj naložila velkou porci lásky. Podle autora příběh vypráví o všem, co musel Aleš zvládnout, aby se s touto láskou naučil žít. „Tentokrát je to ode mne hodně osobní,“ uvedl Hartl. Dodal, že ty nejméně uvěřitelné situace nebo zvraty v knize si vypůjčil ze životů svých známých a blízkých.

Pětačtyřicetiletý Hartl vystudoval filmovou a televizní režii na pražské FAMU. Je kmenovým autorem a režisérem pražského divadla Studio DVA, pro které napsal a režíroval řadu inscenací. Jeho literární prvotinou byla v roce 2012 kniha Prvok, Šampón, Tečka a Karel, která se díky zájmu čtenářů dočkala mnoha dotisků. Následující romány Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí a Nejlepší víkend získaly ocenění Český bestseller.

Velkou návštěvnost má také film natočený podle Hartlovy knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. „Patrik Hartl je hitmaker, ve své podstatě je to hollywoodský autor. Kombinuje humor, silný příběh, vlastní styl, udržuje si vysokou kvalitu a současně je přístupný širokému publiku. To je vzácná kombinace,“ řekl Ondřej Kulhánek za společnost Bontonfilm Studios, která film produkuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované