Hlavní obsah

Hadamczik prý přišel o peníze. Soudu řekl, kam zmizely

Alois Hadamczik se z hokejové střídačky přesunul k soudu. Jako svědek vypovídal, kdo měl zpronevěřit jeho peníze.

 

Reklama

Hala v dezolátním stavu, klub v ekonomických problémech, bez elitních mládežnických soutěží. Tak teď vypadá hokej v Opavě. V zákulisí navíc hoří spor o to, kdo za to zodpovídá. Slovní přestřelky se přesunuly z médií před okresní soud. Jednu z klíčových rolí v nich hraje Alois Hadamczik.

Článek

Bývalý trenér hokejové reprezentace ve středu u soudu vyprávěl, kam se údajně ztratily jeho peníze. V roce 2014 měl totiž prostřednictvím svého synovce a osobního ekonoma Tomáše Drastíka poskytnout 200 tisíc korun hnutí ANO. Potíž je v tom, že na účet hnutí nikdy nedoputovaly. A teď se oba shodují, že celou částku někdo zpronevěřil. Prstem přitom ukazují na Milana Koláře. Muže, který se po vítězných volbách stal jednatelem klubu.

„Nikdy jsem žádné peníze nevzal, je to vykonstruované. Jeden z motivů je, že jsme po deseti letech pana Hadamczika dostali z hokejového klubu,” řekl Kolář pro Seznam Zprávy. A ve stejném duchu v roli obžalovaného hovořil i před soudem.

Město Opava po volbách v roce 2015 klub od Hadamczika odkoupilo. Kolář se ujal vedení, po necelém roce ale z funkce rezignoval. Že za tím mohou být politické důvody, už tehdy spekuloval opavský Deník. Nyní je Kolář přesvědčen, že v pozadí těchto událostí stojí právě Hadamczik, který si podle něj chtěl v klubu i po svém odchodu z majetnické struktury udržet vliv.

Svou obhajobu Kolář staví na tom, že se výpovědi Hadamczika a synovce Drastíka, kteří mu onu částku 200 tisíc korun měli osobně předávat, i před soudem rozcházely.

Hadamczik zase před soudem zmínil, že je podnikatel na úrovni. A nešel by přece k soudu, aby někoho ponižoval nebo křivě obviňoval. Peníze prý chtěl zástupcům ANO dát hlavně proto, že z volebního programu hnutí vycítil, že nenechá strádat opavský hokej tak jako všichni ostatní politici od převratu.

O tom, kdo z nich má pravdu, se ale rozhodne nejdříve 13. prosince. Jednání totiž bylo po bezmála sedmi hodinách odročeno. Před Vánocemi bude pokračovat výslechem dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Doporučované