Hlavní obsah

Fotbalista Dani Alves je podezřelý ze sexuálního útoku, potvrdil soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Dani Alves je vyšetřován kvůli sexuálnímu napadení.

Reklama

Mladá žena obvinila Daniho Alvese, že se jí bez jejího souhlasu dotýkal pod spodním prádlem v barcelonském nočním klubu. Fotbalista obvinění odmítá, ale úřady už zahájily vyšetřování.

Článek

Brazilský fotbalista Dani Alves je vyšetřován kvůli sexuálnímu napadení. V úterý to potvrdil katalánský nejvyšší soud.

„Barcelonský vyšetřující soud číslo 15 zahájil řízení pro údajný zločin sexuálního napadení kvůli stížnosti, kterou podala žena na fotbalistu za události, které se údajně staly v prosinci v barcelonském nočním klubu,“ stojí v prohlášení soudu.

„Záležitost je ve fázi vyšetřování a v tuto chvíli nemáme více informací,“ potvrdil pro stanici CNN mluvčí katalánského soudu.

Španělská média uvedla, že mladá žena obvinila Alvese, že se jí dotýkal pod spodním prádlem bez jejího souhlasu, když s přáteli na konci prosince navštívila noční klub v Barceloně.

Alves ale podle agentury Reuters jakékoli pochybení popírá. „Tancoval jsem a dobře se bavil, ale ničí prostor jsem nenarušoval,“ řekl Alves v rozhovoru pro televizní stanici Antena 3. „Nevím, kdo ta dáma je,“ tvrdil.

Dani Alves na světovém šampionátu

Když v utkání proti Kamerunu za brazilský výběr nastoupil obránce Dani Alves, pronikl ve věku 39 let a 210 dnů mezi desítku nejstarších hráčů, kteří se představili na šampionátech. A pokud odečteme brankáře, bere dokonce stříbro.

Alves je jedním z nejúspěšnějších fotbalistů své generace. Ve svých devětatřiceti letech se stal nejstarším hráčem Brazílie, který se objevil na mistrovství světa. S Barcelonou také získal tři tituly v Lize mistrů, dohromady má 43 fotbalových trofejí.

CNN požádala současný fotbalistův klub, mexický UNAM, o komentář, ten ale zatím nezareagoval.

Reklama

Doporučované