Hlavní obsah

Jediným gólem Španělkám získala titul. Záhy zjistila, že jí zemřel táta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Joe Prior/Visionhaus, Getty Images

Olga Carmonaová (uprostřed) slaví se spoluhráčkami titul na fotbalovém mistrovství světa v Austrálii, 20. srpna.

Reklama

Španělské fotbalistce Olze Carmonaové v pátek zemřel otec, v neděli triumfovala při finále mistrovství světa. O úmrtí ji rodina zpravila po zápase, aby ji nerozrušila. „Vím, že jsi mě sledoval,“ vzkázala fotbalistka.

Článek

Kapitánka španělských fotbalistek Olga Carmonaová svému týmu na šampionátu v australském Sydney jediným gólem zajistila titul mistryň světa. Krátce nato se dozvěděla, že jí zemřel otec.

„Vím, že jsi mě dnes večer sledoval a že jsi na mě hrdý. Odpočívej v pokoji, tati,“ napsala Carmonaová po nedělním zápase s Anglií na sociálních sítích. Emotivní vzkaz doprovodila fotkou, na které líbá zlatou medaili.

„Aniž bych si to uvědomovala, měla jsem svou hvězdu už před výkopem. Vím, že jsi mi dal sílu dokázat něco opravdu jedinečného,“ dodala. Odkazovala přitom na zlatou hvězdu, která se po výhře fotbalového šampionátu připíná na dres vítěznému týmu.

Otec třiadvacetileté hráčky zemřel v pátek po dlouhodobém boji s nemocí, informovala agentura Reuters.

Podle španělského serveru Relevo se její rodina a přátelé rozhodli jí smutnou zprávu sdělit až po nedělním finále, aby se mohla soustředit na rozhodující zápas. Její matka a bratr v sobotu dorazili do Austrálie, aby ji podpořili.

Španělky nakonec porazily ve finále fotbalového šampionátu reprezentaci Anglie 1:0 právě díky trefě kapitánky Carmonaové, která padla v 29. minutě zápasu. Staly se tak poprvé v historii mistryněmi světa.

Carmonaová na oslavu gólu, který nakonec vyhrál zápas, zvedla dres. Po zápase vysvětlila, že tak učinila na počest matky své nejlepší kamarádky, která nedávno zemřela.

Prohlédněte si fotky ze zápasu Španělska s Anglií

Carmonaové krátce po zápase vyjádřily soustrast její tým Real Madrid i Španělská královská fotbalová federace (RFEF).

„RFEF s hlubokou lítostí oznamuje úmrtí otce Olgy Carmonaové. Fotbalistka se smutnou zprávu dozvěděla po finále mistrovství světa,“ uvedla v prohlášení Španělská královská fotbalová federace. „Ve chvílích hluboké bolesti posíláme Olze a její rodině upřímné objetí. Máme tě rádi, Olgo,“ dodala.

„Real Madrid C. F., prezident a představenstvo jsou hluboce zarmouceni odchodem otce naší hráčky Olgy Carmonaové. Real Madrid by rád vyjádřil upřímnou soustrast Olze, její rodině a všem jejím blízkým. Ať odpočívá v pokoji,“ stojí v prohlášení klubu Real Madrid.

Reklama

Doporučované