Hlavní obsah

Nejen sexuální násilí. Bývalý šéf španělského fotbalu čelí i podezření z korupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Luis Rubiales je podezřelý z přijímání úplatků. Snímek je z roku 2023

Reklama

Bývalý předseda Španělské fotbalové federace Luis Rubiales byl ve středu zatčen v rámci vyšetřování korupce. Vedle toho má být Rubiales souzen i za sexuální napadení, kterého se dopustil vloni, když políbil jednu z fotbalistek.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Když bývalý předseda Španělské fotbalové federace (RFEF) Luis Rubiales ve středu přiletěl z Dominikánské republiky do Madridu, zadržela ho policie. Je totiž podezřelý z korupce, popisuje BBC. Po chvíli ale Rubialese vyšetřovatelé propustili na svobodu.

Policie se v souvislosti s někdejším šéfem španělského fotbalu zabývá přijímáním nezákonných provizí při vyjednávání poměrně lukrativní smlouvy o pořádání španělského Superpoháru v Saúdské Arábii. Španělská prokuratura požaduje trest odnětí svobody na dva a půl roku. Rubiales jakékoliv pochybení odmítá.

Policie minulý měsíc prohledala jeho dům i sídlo fotbalové federace a provedla několik zatčení. Podle španělské veřejnoprávní televize RTVE by se Rubiales mohl kvůli korupci postavit ve čtvrtek před soud.

Bývalý šéf RFEF má být také samostatně souzen za sexuální násilí. Důvodem je polibek, kterého se dopustil minulý rok po historickém vítězství španělských fotbalistek na mistrovství světa. Hráčka Jennifer Hermosová následně uvedla, že byl polibek ponižující a nechtěný. Rubiales byl tak nucen z čela fotbalové federace odstoupit. Pochybení nicméně dál popírá.

Reklama

Související témata:
Luis Rubiales

Doporučované