Hlavní obsah

Kvitová v mimořádně nebezpečné podobě. Vyhrála v Miami

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Petra Kvitová při jejím typickém backhandu obouruč.

Reklama

aktualizováno •

Ještě že má český ženský tenis Petru Kvitovou. Teď tahle skvělá veteránka zachránila jeho čest na prestižním turnaji v Miami.

Článek

Ne že by ostatní Češky hrály špatně, to určitě ne. Je jich dokonce hned devět v první světové stovce. Když ale přijde na velké turnaje, končí v poslední době až na výjimky před branami semifinále.

Tohle teď 33letá Petra Kvitová zlomila. V Miami ukázala tvář, která je pro soupeřky mimořádně nebezpečná.

Vyhrála finále Miami Open, turnaje, kde se do finále dostala až na 13. pokus. Elenu Rybakinovou porazila 7:6 (16:14) a 6:2.

Finále jsme sledovali on-line na webu sport.cz

Sama z toho musí mít radost, protože své poslední vítězství si připsala loni v Eastbourne (WTA 500) a ve finále nejvyšší řady WTA 1000 byla v srpnu na Cincinnati Open.

Z Češek velký turnaj získala naposledy Barbora Krejčíková v únoru - Dubaj WTA 1000.

Ale zpět ke Kvitové. Už jsme nedávno psali, že si „česká lvice“ nemusí nic dokazovat. Má dva tituly z Wimbledonu, vyhrála 29 turnajů. Byla i světovou dvojkou a dohromady osm let v první desítce žebříčku WTA a i dnes se stále pohybuje na její hraně. A konečně od první účasti na grandslamovém turnaji v roce 2007 se drží 16 let v popředí ženského žebříčku WTA.

V Indian Wells zaznamenala své 35. čtvrtfinále na turnajích WTA 1000, čímž se stala teprve čtvrtou ženou, která něco takového zvládla. Teď v Miami pak dosáhla na celkově 20. semifinále kariéry na turnajích WTA 1000. Vítězství nad 18. nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou znamenalo, že se dostala do poslední čtyřky v turnajích WTA 1000 ve 12 z posledních 13 sezon.

S celkovými prize money 35 302 704 dolarů (ještě bez peněz za Miami) je 7. na světovém ženském žebříčku.

Zdá se, že se dnes tenisem hlavně baví, i když ono „baví“ musíte brát s rezervou. Je to těžká vrcholová dřina, takže není divu, že si Petra už po vítězném osmifinále s Varvarou Gračevovou v Miami stěžovala na únavu.

Teď zdolala ve finále silnou Rybakinovou, vítězku předchozího turnaje Indian Wells. Hlavně dramatický tie break v prvním setu, který došel až do stavu 16:14, její soupeřku zlomil.

Kvitová je tenisově určitě mimořádně zajímavou hráčkou. Má tvrdé podání a nebezpečný levoruký forhand. Ale nehraje bezchybný tenis. Naopak je vyznavačkou vysoce rizikové hry a agresivního stylu. Proto často produkuje hodně nevynucených chyb. Určitou slabinou je i její pohyb, byť na něm hodně zapracovala. Je také netrpělivá, často sama sebe nedokáže udržet na uzdě. Jakmile se jí však daří, je v pohodě, dokáže být až extrémně nebezpečná, zejména na rychlých površích.

To se teď stoprocentně potvrdilo.

Reklama

Doporučované