Hlavní obsah

Usain Bolt chce ochrannou známku na svoji ikonickou pózu

Foto: Profimedia.cz

Usain Bolt je držitelem osmi zlatých olympijských medailí. Sportovní kariéru ukončil v roce 2017 na světovém šampionátu v Londýně.

Reklama

Usain Bolt chce ochrannou známku na logo, které zobrazuje jeho známou vítěznou pózu. Objevit by se mělo na oblečení, špercích i botách nebo v restauracích a barech.

Článek

Bývalý sprinter Usain Bolt v USA minulý týden požádal o ochrannou známku na pózu, která je neoddělitelně spjata s jeho běžeckou kariérou.

„Vzhledem k tomu, že Bolt nyní ukončil závodní kariéru, je logické, že se snaží rozšířit své obchodní impérium,“ uvedl pro stanici BBC Josh Gerben, právník specializující se na ochranné známky v USA.

Póza, kterou běžec po vítězstvích opakovaně zaujímal, se v průběhu let stala světově známou a pro Bolta charakteristickou. Běžec se při ní naklání dozadu, jednu paži má ohnutou, druhou nataženou a směřující k nebi.

Bolt stále drží rekord v běhu na 100 a 200 metrů, což z něj dělá nejrychlejšího muže v historii.

Podle Amerického úřadu pro patenty a ochranné známky Bolt o ochrannou známku požádal 17. srpna.

Logo, jež zobrazuje jeho ikonickou pózu, se Bolt chystá v budoucnu hojně využívat. Objevit by se mělo na oblečení, špercích i botách nebo v restauracích a barech, odhaluje Boltem podaná přihláška.

„Silueta jeho vítězné pózy je uznávaná po celém světě. Tato registrace ochranné známky by mu umožnila nabízet předměty uvedené v přihlášce samostatně nebo poskytnout licenci na právo používat ochrannou známku třetím stranám,“ uvedl Gerben.

Bolt požádal o registraci podobné ochranné známky již před 12 lety. Ta ale již podle amerických zákonů zanikla.

Usain Bolt je držitelem osmi zlatých olympijských medailí. Sportovní kariéru ukončil v roce 2017 na světovém šampionátu v Londýně.

Reklama

Související témata:

Doporučované