Hlavní obsah

Sportovci mají v Moskvě krásný život, říká fotbalista Alex Král

Fotbalista Alex Král byl hostem Ušáku Jaromíra Bosáka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Se Slavií vyhrál titul, přestoupil do Ruska a reprezentaci pomohl postoupit na mistrovství Evropy. „Trénovat individuálně je základ mého úspěchu,“ říká fotbalista Alex Král, který byl hostem Ušáku Jaromíra Bosáka.

Článek

Narodil se ve slovenských Košicích, s fotbalem ale začínal v Brně. Jako hráče místní Zbrojovky si ho ještě na základní škole vybrala do svého mládežnického týmu pražská Slavia. Nabídky se Alex Král rozhodl využít. „Museli jsme prodat auto a koupit větší, pohodlnější. Třikrát týdně jsem ve dvanáct hodin skončil ve škole, měl jsem individuální plán, táta mi přivezl věci a oběd, já se najedl a celou cestu do Prahy jsem spal. Odtrénoval jsem a večer jsem jel po tréninku hned zpátky, učil se a šel spát,“ vzpomíná český reprezentant.

Prošel několika mládežnickými reprezentacemi, na mistrovství Evropy do 19 let byl dokonce zvolen do nejlepší jedenáctky celého turnaje. V loňském roce si se Slavií zahrál čtvrtfinále Evropské ligy, vyhrál ligu i pohár. Tažení sešívaných v Lize mistrů už nezažil, v létě se rozhodl přestoupit do Spartaku Moskva. Přišel tak o zápasy proti Barceloně, německému Dortmundu a Interu Milán. Svého kroku podle svých slov nelituje. „Můj cíl je úplně jiný než hrát proti Messimu,“ říká Král.

Letos se může záložník s charakteristickým účesem těšit na mistrovství Evropy. Reprezentaci čeká zápas v londýnském Wembley s domácí Anglií a dva zápasy v Glasgow, jeden z nich proti vicemistrům světa z Chorvatska. Na třetího soupeře ještě národní tým čeká. „Na Euru jsme dostali relativně dobrou skupinu, každý zápas bude těžký,“ říká nadějný fotbalista.

Proč v 17 letech odešel do Teplic? Co pro úspěch dělá navíc? A je už připravený na anglickou Premier League?

Podívejte se na celý rozhovor s Alexem Králem v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované