Hlavní obsah

Správce skiareálu, který poničila vichřice: Když jsem viděl, co se stalo, byl jsem v depresi

Skiareál Bublava nyní opravuje poničený vlek.Video: Petr Švihel

 

Reklama

Vichřice Herwart, která se minulý týden prohnala Českem, způsobila rozsáhlé škody ve skiareálu Bublava v Krušných horách. Odhadují se až na deset milionů korun.

Článek

Spoušť, již vichřice na místě napáchala, už přitáhla pozornost i turistů. Zaměstnanci skiareálu proto doufají, že se jim podaří poškozené lanovky opravit a návštěvníci jim zachovají přízeň.

„V první chvíli, když jsem sem přišel asi hodinu poté, co se to stalo, jsem podléhal depresi, protože v tu chvíli to opravdu znamenalo konec sezony,“ řekl Seznam Zprávám správce skiareálu Bohumil Havel.

Vedení areálu rozhodlo, že do Vánoc opraví dva vleky. Aby bylo možné otevřít alespoň v omezeném provozu. Je proto možné, že se před koncem lyžařské sezony stihnou podle Havla opravit ještě další škody.

V oblasti momentálně platí zákaz vstupu do lesa. Podle majitele areálu zde padlo zhruba 2000 stromů, které likvidují dělníci. Po dokončení jejich prací se tak naplno odhalí změněný reliéf krajiny. „Změní se pohled na skiareál. Možná, že freeridové lyžování si najde svoje nové terény a nové příležitosti,“ řekl Havel.

Rozhovor o škodách, které ve skiareálu vichřice napáchala, si můžete pustit ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované