Hlavní obsah

Šťastný červen: měsíc, kdy vznikají jenom blbosti – a Trikolóra

Satirický pořad Šťastné pondělí.Video: Jindřich Šídlo, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Pojďme si to říct na rovinu – cokoliv, co se děje v červnu, už nikoho nezajímá, všichni mají v hlavě prázdniny a letní dovolené. Proto se na červen soustředí vždy ty nejmarginálnější a nejzbytečnější věci z celého roku, o kterých nikdo nic nepotřebuje vědět. Vlastně je celý měsíc o tom vykázat aspoň sebeblbější aktivitu, aby měl plebejec pocit, že se furt maká.

Článek

A právě v tomto duchu vznikla v červnu Trikolóra, hnutí, které se hlásí ke třem barvám, ale nejvíce z nich stejně k bílé. Název Trikolóra byl pravděpodobně vybrán jako pomsta Jindřichu Šídlovi a porazil i takové silné návrhy, jako byly Strana svobodného selského rozumu (SSSR) a KlausKlausKlan (KKK). Mimochodem, v červnu vznikla i TOP 09.

Protože většina lidí ochotných poskytnout Parlamentním listům rozhovor, už byla hlavou nebo alespoň játry na prázdninách, musely Parlamentky sáhnout po Jiřím Ovč***ovi. Ten si v rozhovoru vzpomněl na svoje působení v komunistickém plátku a vystřihl číslo tak podobné Rudému právu, že jsme i my měli problém je odlišit.

Že v červnu nejsou zrovna nejostřejší papričky v guláši (v tomhle případě spíš nejostřejší náboje u popravčích čet), dokázali i naši komunisté. Ti si vyhlásili interní soutěž o nejpitomější nápad, kterou nakonec vyhrál Vojtěch Filip s tím, že by se měli novináři volit stejně jako politici. Vykázat sebeblbější aktivitu: check.

A nezapomeňme ani na Letnou. Na čtvrt milionu lidí se sešlo, aby protestovalo proti premiéru Babišovi a ministryni spravedlnosti Benešové. No, když už nic jiného, aspoň si užili fakt pěkný koncert. A venku bylo hezky.

Podívejte se na všechny červnové díly satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem:

Reklama

Související témata:

Doporučované