Hlavní obsah

Stát vyhlásil na září dražbu vily po Krejčířovi. Licitace začne na téměř 67 milionech

Krejčířova vila půjde v září do dražby.

 

Reklama

Krejčířova vila je teď nejdražší nemovitostí, která je v celém Česku v exekuční dražbě nabízena k prodeji.

Článek

Uprchlík Radovan Krejčíř definitivně přijde o svou slavnou vilu v Černošicích u Prahy, ze které v roce 2005 utekl policii.

Po letitých soudních peripetiích exekutoři nařídili dražbu vily. Ta se uskuteční 19. září prostřednictvím elektronického portálu dražeb.

Kdo se bude chtít dražby zúčastnit, musí předem složit takzvanou dražební jistotu dvacet milionů korun.

Hodnotu vily s veškerým příslušenstvím vyčíslili znalci na 97 290 000 korun. Vyvolávací cena bude začínat na dvou třetinách této částky, tedy na 64 860 000 korunách.

Video: Menší Krejčířova vila v Černošicích už nového majitele má

Krejčířova vila má nového majitele.Video: Hanuš Hanslík

Velká vila je oficiálně v katastru nemovitostí zapsaná na Krejčířovu manželku Kateřinu. Tím celé poslední roky argumentovali právníci Krejčířových, kterým se úspěšně dařilo dražbu oddalovat.

Věc proto musely řešit soudy, které nakonec vždy došly k závěru, že byla vila pořízena z Krejčířových peněz a je tedy jeho majetkem. Poprvé exekutoři dražbu nařídili už loni. Ale kvůli další stížnosti Krejčířových musela být zrušena.

O prodeji vily tak nakonec letos musel definitivně rozhodnout Nejvyšší soud v Brně, který předchozí soudní rozhodnutí potvrdil a dražbu by tak už teď nemělo nic zkomplikovat.

Video: Krejčířovi v Praze kupují nové nemovitosti

Krejčířův syn koupil vilu v Hostivaři.Video: Hanuš Hanslík

Krejčířovu vilu exekutoři prodávají kvůli dluhu, který po uprchlíkovi v České republice zůstal. Krejčíř dluží firmě Frymis z Frýdku-Místku skoro 48 milionů korun. Že má být kvůli splacení tohoto dluhu prodán Krejčířův majetek, o tom rozhodly soudy už v roce 2010.

Vila je po letech, co v ní nikdo nebydlí, ve špatném stavu. Znalci, kteří hodnotili její cenu, spočítali také náklady nutné na opětovné uvedení vily do obyvatelného stavu. Došli k částce přes šest milionů korun. Levná podle znaleckého posudku nebude ani následná údržba vily. Náklady na údržbu znalci odhadli až na šest set tisíc korun ročně.

Krejčířova vila je v současné době nejdražší nemovitostí, která je v celé České republice v exekuční dražbě nabízena k prodeji. Pokud se ji v září nepodaří prodat, budou muset exekutoři snížit vyvolávací cenu. V druhém kole dražby by klesla na padesát procent odhadní hodnoty, tedy pod padesát milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované