Hlavní obsah

Svět bez obalu: Svědectví z Hongkongu. Bojuje na Ukrajině, v USA ho chtějí stíhat. A vymírání jednoho národa

Svět bez obalu z 27. 10. 2019: Svědectví z Hongkongu. Bojuje na Ukrajině, v USA ho chtějí stíhat. A vymírání jednoho národa.Video: Milan Šíma, RFE/RL, Seznam Zprávy

 

Reklama

Exkluzivní reportáže Rádia Svobodná Evropa. Novináři na místech, kam je těžké vůbec proniknout. Pořadem provází Milan Šíma.

Článek

Bývalou britskou kolonií Hongkong zmítají už více než čtyři měsíce protesty, které vyvolal nesouhlas se zákonem o vydávání trestně stíhaných obyvatel tohoto města do pevninské Číny a které časem přerostly v požadavek na svobodné volby a větší demokratizaci politického systému. Do Prahy se nedávno vydal jeden z vůdců těchto demonstrací Arnold Chung, který se zde zúčastnil konference Forum 2000. Televizi Seznam poskytl exkluzivní rozhovor.

V reportáži RFE/RL se podíváme do ruského regionu Volha, kde žije většina zbývajících Udmurtů. Národa, který vymírá.

V aktuálním vydání pořadu Svět bez obalu přinášíme také příběh amerického vojáka, který bojoval s ukrajinskou armádou proti ruským separatistům. Teď byl ovšem v USA obviněn z dvojnásobné vraždy.

Video z íránského venkova, na němž si jedenáctiletá dívka bere svého dvaadvacetiletého bratrance, přitáhlo v Íránu velkou pozornost ke zvyku, o kterém si už místní mysleli, že v jejich zemi neexistuje. Jak se ale zdá, v odlehlých oblastech Íránu se stále praktikují dětské svatby.

Jevgenij Zenkov je profesorem fyziky v ruském Jekatěrinburgu. Je zde ale také jedním ze tří členů záchranného dobrovolného zvířecího týmu. Někdy mu prý kvůli nějakému zatoulanému zvířeti zavolá i několik lidí za den.

A podíváme se i do Afghánistánu. Někteří islámští duchovní tvrdí, že korán zakazuje tetování, ale v Afghánistánu si z tohoto zákazu v každém případě nic nedělají. Tetování je teď v této zemi totiž ve velké módě. Vypravíme se do tetovacích salonů v Kábulu.

Pořad Svět bez obalu se v premiéře vysílá na Televizi Seznam každou neděli od 22:20.

Archiv pořadu najdete na tomto odkaze.

Reklama

Související témata:

Doporučované