Hlavní obsah

Táborská zoo loni ztratila na tržbách více než 1 milion Kč

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Táborská zoologická zahrada zaznamenala loni kvůli opatřením souvisejícím s koronavirem ztrátu na tržbách více než milion korun. Zásadní výpadek představuje nižší příjem ze vstupného. ČTK to řekl majitel táborské zoo Evžen Korec.

Článek

Zoologická zahrada měla podle účetní uzávěrky z roku 2019 příjmy z tržby 7,5 milionu korun.

„Zásadní výpadek příjmů pro nás nepředstavuje jenom vstupné, ale také platby za speciální zážitkové programy, jako je Nocování v zoo a Jeden den ošetřovatelem. Propad tržeb s každým dalším nuceným uzavřením neustále narůstal,“ řekl Korec.

Dodal, že v červenci a v srpnu přitom byla v meziročním porovnání návštěvnost vyšší. Ale výpadek zapříčiněný uzavřením areálu na jaře a na podzim byl podle Korce výraznější. Zoo v Táboře v roce 2019 navštívilo přibližně 80 000 lidí.

Korec uvedl, že hospodářský výsledek z loňského roku výrazně ovlivní i letošek. „Kvůli velkému výpadku tržeb nemůžeme plánovat žádné nové investice. Žádné opatření se ale nedotkne našich zvířat, i nadále pro ně budeme připravovat tu nejlepší možnou stravu a zajišťovat špičkovou veterinární péči,“ uvedl majitel. Dodal, že měsíční náklady na péči o zvířata činní 300 000 korun. Podle Korce může veřejnost na lepší chod zoo přispět například finanční adopcí některých zvířat.

Zoo Tábor vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Areál má rozlohu deset hektarů a je největší zoologickou zahradou na jihu Čech. V zoo žije přes 310 zvířat, téměř 80 živočišných druhů.

Reklama

Doporučované