Hlavní obsah

Tak vypadá týden života dělníka: Nafotil i to, když ho v bolestech odvážela záchranka

Zatímco český premiér protahoval rozhodnutí, kdo půjde z vlády ven a český prezident ve Vídni pozurážel pár politiků, skutečný život byl někde trochu jinde. Takto vypadal optikou Milana Maxy.

Reklama

Článek

Milan Maxa pracoval léta jako technik bytového družstva. Ale práce ho nebavila, tak se před rokem a půl rozhodl zásadně změnit svůj život a stal se dělníkem a řidičem u stavební firmy. S rodinou žije v Husinci, má dospělé děti a vnuka Tondu. Už sedm let dokumentuje svůj život v rámci projektu Week of Life, jehož smyslem je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva. Lidé v něm mapují den po dni, co zažívají v reálném životě.

Co prožil Milan Maxa v uplynulých sedmi dnech? Měl to být běžný pracovní týden. Ale hned první minuty mu udělaly čáru přes rozpočet. V pondělí po půlnoci Milana probudila intenzivní bolest a následně byl rychlou záchrannou službou převezen do nemocnice s podezřením na akutní srdeční příhodu. Ani ve vypjaté situaci nezapomněl dokumentovat svůj život a první fotografie je pořízená už v sanitce. V nemocnici absolvoval řadu vyšetření, která tento scénář naštěstí vyloučila a jako příčinu určila zablokování páteře. Po krátké rekonvalescenci se Milan vrátil ke svým původním plánům. Jaké byly, se můžete podívat v následujících fotografiích.

Pondělí 1. dubna

Foto: Week of Life

Takový byl pondělek 1. dubna.

+5

Úterý 2. dubna

Foto: Week of Life

Takový byl úterek 2. dubna.

+5

Středa 3. dubna

Foto: Week of Life

Taková byla středa 3. dubna.

+5

Čtvrtek 4. dubna

Foto: Week of Life

Takový byl čtvrtek 4. dubna.

+5

Pátek 5. dubna

Foto: Week of Life

Takový byl pátek 5. dubna.

+5

Sobota 6. dubna

Foto: Week of Life

Taková byla sobota 6. dubna.

+5

Neděle 7. dubna

Foto: Week of Life

Taková byla neděle 7. dubna.

+5

O autorovi

Milan Maxa dokumentuje svůj život v projektu Week of Life již celých sedm let a má v profilu aktuálně 336 týdnů svého života.

Typickou známkou jeho týdnů je inteligentní a laskavý humor, který citlivě používá jak v textu, tak ve fotografii.

Milan je členem prachatického fotoklubu f2,8.

Reklama

Související témata:

Doporučované