Hlavní obsah

Také se stalo: Bataclan po rekonstrukci, Brady v Brně a výbuch v čínském dole

Krátké zprávy z pondělního dopoledne

Reklama

Článek

Pařížský hudební klub Bataclan, kde při teroristických útocích v Paříži z loňského 13. listopadu zahynulo 90 lidí, odhalil po rekonstrukci trvající několik měsíců novou fasádu. Opětovné otevření koncertní síně je plánováno na 16. listopadu, kdy zde vystoupí britský rocker Pete Doherty.

Brněnský primátor Petr Vokřál (ANO) dnes předal pamětní list města Jiřímu Bradymu, který prošel koncentračními tábory. Město mu ho udělilo jako poděkování za jeho osvětovou práci ve světě. Brady, který žije v Kanadě, se významně angažoval v pomoci krajanům, kteří emigrovali. Celý život také přednášel po celém světě a vydával svědectví o nacistické zrůdnosti za druhé světové války. Během svého pobytu v ČR dostal několik ocenění. Zpět do Kanady by měl odletět v úterý.

33 horníků zůstalo uvězněných v uhelném dole v západní Číně poté, co šachtou, kde pracovali, otřásla exploze. Informovala o tom čínská státní média s tím, že stav horníků pod zemí není známý. Výbuch postihl krátce před polednem místního času důl, který se nachází v rychle se rozvíjejícím západočínském regionu Čchung-čching.

Reklama

Související témata:

Doporučované