Hlavní obsah

Také se stalo: Dalajláma v Praze, Zeman dostane peníze na Rhodos a potyčka taxikářů

 

Reklama

Přehled krátkých zpráv z dnešního dne.

Článek

Do Prahy přijel tibetský duchovní vůdce dalajláma. Na Hradčanském náměstí ho přivítalo více než tisíc lidí. Dalajláma zítra vystoupí během mezinárodní konference Forum 2000. Setká se také s vicepremiérem Pavlem Bělobrádkem a ministrem kultury Danielem Hermanem.

Vláda dnes schválila Zemanovu cestu na Rhodos, kterou Hrad vyčíslil na 300 tisíc korun. Šlo o druhé hlasování, před týdnem se na schválení nenašel dostatek hlasů. I dnes byli někteří ministři proti. Cesta podle nich nebyla v souladu s českou politikou. Vláda dnes zároveň odložila většinu ekonomických bodů zasedání. Například rozpravu o novele, která počítá s přesunem výplat zvláštního příspěvku pro horníky z firem na stát.

Na pražské Florenci došlo ke konfliktu tří taxikářů. Řidič firmy Uber vytáhl plynovou pistoli a vystřelil do vzduchu poté, co se dostal do potyčky se dvěma taxikáři. Střílejícího řidiče zadržela policie.

V Německu vybuchla chemička společnosti BASF. Exploze zranila několik lidí, další se pohřešují. Příčiny exploze jsou zatím nejasné.

V Hong Kongu zemřela nejstarší panda na světě. Bylo jí 38 let. Zdravotní stav pandy se v posledních dnech zhoršoval, byla slepá, nemohla chodit a ztratila chuť k jídlu. Veterináři ji proto utratili. Obvykle se pandy dožívají asi dvaceti let.

Reklama

Doporučované