Hlavní obsah

Tenisový zázrak se nekoná. Vondroušová ve finále grandslamu prohrála

Markéta Vondroušová na Roland Garros 2019.Video: Lukáš Marek, Profimedia.cz

 

Reklama

Teprve devatenáctiletá česká tenistka Markéta Vondroušová nezvládla své první grandslamové finále v kariéře a na pařížské antuce podlehla Australance Ashleigh Bartyové hladce 1:6 a 3:6.

Článek

Markéta Vondroušová sice v sobotním finále na kurtu Philippe Chatriera srdnatě bojovala, ale na výborně hrající Australanku to nestačilo. Ashleigh Bartyová předvedla téměř strojový výkon, zejména v prvním setu, kterému dominovala už od samého začátku. Vondroušová si v první sadě ani jednou neudržela servis a po zisku jednoho gamu při podání soupeřky nakonec první sadu ztratila poměrem 1:6.

Podobný scénář měl i druhý set. Mladá Češka začínala na podání, o které ihned přišla. Následně ale prozatím 38. hráčka světového žebříčku svou hru vylepšila a shodila ze sebe nervozitu. Vylepšená hra mladé komety českého tenisu přinesla i první udržený servis za stavu 0:2 i přes to, že opět čelila brejkbolu. Jenže výborně hrající Bartyová už si utkání pohlídala a na svém servisu působila velmi jistě, naopak Markéta Vondroušová o své podání v samotném závěru ještě jednou přišla a s Paříží se rozloučila prohrou 1:6 a 3:6.

Jedna z největších nadějí českého tenisu se ale rozhodně nemá za co stydět. V devatenácti letech se probojovala bez ztráty setu až do finále Roland Garros. Výrazně si také přilepšila po finanční stránce. Úspěchy na grandslamech jsou totiž zároveň nejlépe placené. Na konto Markéty Vondroušové přistane před zdaněním přibližně 30 milionů korun.

Výrazně si Vondroušová polepší i ve světovém žebříčku. Ze svého současného maxima, tedy 38. místa, se posune hned o 22 pozic a po sobotním finále tak už bude pevnou součástí první světové dvacítky.

Reklama

Související témata:

Doporučované