Hlavní obsah

Teploty v Česku klesly až k minus deseti stupňům Celsia, na silnicích leží sníh

Některé silnice v Česku pokrývá sníh.

Reklama

Silničáři varují řidiče, že na řadě míst jsou komunikace pokryty ujetým sněhem.

Článek

Silnice v několika regionech Česka jsou pokryty sněhem. Ujetá vrstva sněhu leží třeba na komunikacích v Královéhradeckém kraji, na Vysočině nebo na Orlickoústecku. Silničáři tak varují řidiče, aby nejen tady jezdili opatrněji.

Na Žďársku vyjelo během noci dvacet sypačů. Ujetý sníh může být na Vysočině i na dalších úsecích nesolených vozovek.

„Nic závažného se na silnicích neděje, ale je potřeba dbát zvýšené opatrnosti,“ uvedl dispečer krajské správy a údržby Aleš Hubený.

Ujetá vrstva sněhu leží také na silnicích ve vyšších polohách Královéhradeckého kraje. Opatrní musejí být řidiči zejména v Orlických horách a v Krkonoších.

Pozor si musejí dát hlavně na silnici na Pomezní Boudy na hřebenech Krkonoš. Teploty tady – zejména na horách – v noci na neděli klesly k minus deseti stupňům Celsia.

Sníh leží také na některých silnicích nižších tříd na Orlickoústecku v Pardubickém kraji. Opatrní musejí být řidiči zejména v okolí Žamberku a Lanškrouna. Ujetý sníh leží i na silnici první třídy číslo 11 přes Suchý vrch.

Na silnicích ve vyšších polohách Olomouckého kraje jsou v neděli ráno zbytky rozbředlého sněhu. Jde zejména o hlavní silniční tahy i komunikace druhé a třetí třídy v horských okresech Jeseník a Šumperk.

Na méně důležitých silnicích je vrstva ujetého sněhu s posypem. Na Šumpersku a Jesenicku si řidiči musí dát pozor také na silný vítr.

Silnice v Moravskoslezském kraji jsou v neděli sjízdné, ale na většině z nich musí dbát řidiči zvýšené opatrnosti. Silnice jsou většinou po chemickém ošetření mokré.

Stejně je tomu i u silnic první třídy na Bruntálsku, na silnicích nižších tříd zejména výše v Jeseníkách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Na Opavsku jsou na silnicích nižších tříd ve vyšších polohách zbytky rozbředlého sněhu kryté posypem a ojediněle se tam tvoří sněhové jazyky. Na Karvinsku jsou silnice holé, suché a vymrzlé.

V Jihočeském kraji nejsou podle silničářů hlášené žádné problémy se sjízdností.

Reklama

Doporučované