Hlavní obsah

Tipy pro maminky: Jak podnikat na mateřské a české udržitelné hračky pro děti

Dámy Jitka Plevová a Jana Rucká společně založily Pikle, české hračky a jiné sady nejen pro děti.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jitka Plevová a Jana Rucká se rozhodly podnikat při mateřské dovolené. Nyní nabízejí české hračky a jiné sady pro děti.

Článek

„Byla jsem tři roky na mateřské se synem, pak i s dcerou a už to bylo hodně dlouhé. Seděla jsem doma, všechno se točilo kolem dětí a já už jsem se potřebovala realizovat,“ vysvětluje okolnosti vzniku společnosti Jana Rucká. Společně s Jitkou Plevovou, se kterou se dala později dohromady, má nyní firmu, jež nabízí výrobky pro děti.

Nejedná se pouze o hračky, ale i o jiné praktické sady. K dostání je například sada „Malý hvězdář“ nebo sada „Menarche“, která pomáhá mladým dívkám seznámit se s menstruací. Co se týče hraček, firma Pikle nabízí „Kufříkov“, dřevěné a látkové malé domácnosti, jež lze jednoduše zavřít do kufříku. Uklízení a přenášení hraček je pak mnohem snazší.

Hračky dětem poskytují velký prostor pro fantazii, řada výrobků je pro dospělé neidentifikovatelná, ale děti si s každým kouskem umí poradit. Navíc je ocení děti v širokém věkovém rozmezí, společně si tak vyhrají malí i velcí.

Jaké mají dámy rady pro společné podnikání? Na co nezapomenout a co si pohlídat? Dozvíte se v úvodním videu.

Pořad Rodinka letní speciál sledujte každý všední den od 8:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované