Hlavní obsah

Trafika: Co rozdělilo očkování a hokejové dresy, spojí sázení stromků

Foto: Seznam Zprávy

Zprávy tohoto týdne v odlehčeném zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka glosovaly novinářka Mariana Novotná a influencerka Mariana Prachařová.

Reklama

Článek

Také nestíháte přečíst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu podcast Trafika. Tentokrát se dvěma Marianami, Novotnou a Prachařovou.

Čísla nakažených opět strmě rostou, a tak se přijímají další protiepidemická opatření. Teprve teď do toho ale Adam Vojtěch šlápl pořádně. Rozhodl se vzít neočkovaným nebo netestovaným Čechům jejich druhou nejoblíbenější věc po hospodách: lyžování. Skipasy od prosince bez potvrzení o bezinfekčnosti nepořídíte. Pomůže to ale reálně něčemu?

„Já myslím, že jediná možnost, jak se z tohohle všeho dostat, je očkování,“ říká Mariana Prachařová, „a cítím, že jako influencer mám o tomhle povinnost dát vědět. Ale když jsem dávala na Instagram příspěvek, že jsem byla na očkování a že je to nejlepší volba, tak se pod tím strhla lavina nepříjemných komentářů,“ dodává s tím, že očkování ale stále považuje za svobodnou volbu každého.

S hostkami jsme také mluvili o probíhajícím klimatickém summitu COP26 v Glasgow. Mariana Novotná sice jako moderátorka ČT nemohla komentovat vystoupení Andreje Babiše, ve kterém celou dobu jen hanil Green Deal, ale prostor pro názor si našla i tak.

„Dohodnutému zákazu deforestace samozřejmě fandíme, stromy jsou dobré. To snad jako moderátorka České televize říct můžu, tedy jen jestli nebudu dělat v budoucnu nějaký rozhovor se stromem. To bych měla střet zájmů,“ glosuje Novotná svou nelehkou veřejnoprávní pozici.

Ale v Trafice jsme toho stihli probrat mnohem víc. Dozvíte se, jestli oběma Marianám vadí změna nápisu na hokejových dresech z Czech Republic na Česko. Zjistíte, jestli Mariana Prachařová zapnula víckrát eRoušku, nebo ŠlágrTV. Mariana Novotná vám prozradí, jak ji oslovily nové šokující objevy o rozmnožování savců.

A nebudou chybět ani novinky z alternativní scény: exkluzivně odhalíme, co je podle konspiračních teoretiků skutečným důvodem konání klimatického summitu.

Věděla toho o zprávách minulého týdne víc Mariana novinářka, nebo Mariana influencerka? A nebo se obě nechaly nachytat fake news? To zjistíte v Trafice - pusťte si ji v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované