Hlavní obsah

Trafika: Žáci debatují o Masarykovi, Sněmovna řeší Bibli a lesbické seznamky

Foto: Seznam Zprávy

Konstantinův šéf proti zapálenému učiteli. Kdo zvítězí v kvízu podcastu Trafika?

Reklama

Článek

Komentátor Jindřich Šídlo a učitel Daniel Pražák z hnutí Otevřeno byli hosty druhého dílu Trafiky, humoristického podcastu Konstantina Sulimenka o tom, jak bizarní jsou pravdivé zprávy a jak uvěřitelné smyšlenky.

Svět, ve kterém už nedokážeme rozlišit zprávy na reálné a vymyšlené, si nezaslouží, abychom ho brali vážně. A tak se v tomhle podcastu naši hosté smějí, pláčou, glosují a hlavně hádají, co je pravda a co alternativní pravda.

Minulý týden se poslanci sešli, aby řešili manželství pro všechny. A padaly perly. Znamená povolení stejnopohlavních sňatků cestu k obchodu se ženami, příležitost skamarádit se s lesbičkami, nebo problém s množením pro Adama a Evu? „To mohlo padnout úplně všechno,“ říká rezignovaně Jindřich Šídlo.

Poslechněte si první díl Trafiky

Řeč přišla i na Michala Haška. „V Demokratické republice Kongo před diskotékou stahují a opékají kozu, ale oproti Lánskému puči mi to furt přijde přízemní,“ poznamenává Daniel Pražák.

V Trafice se toho ale dozvíte mnohem víc. Mimo rámec jakékoliv logiky tak v dnešním díle zazní třeba i čeho se Rusové bojí víc než smrti, proč je jízda po dálnici D1 tzv. českou ruletou, co všechno se může stát v Polsku, a uslyšíte i několik historek se želvami.

Zvítězil v dnešním mediálním kvízu nejstarší český youtuber Jindřich Šídlo, nebo učitelský influencer Daniel Pražák? Poslechněte si nový díl Trafiky a na další se těšte opět příští neděli.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Rádiu Expres FM, Seznam Zprávách a na Spotify.

Další podcasty Seznam Zpráv najdete tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované