Hlavní obsah

Třebíč prodala zubní polikliniku za 17,8 milionu korun

Foto: Pixabay

Ilustrační snímek.

Reklama

Třebíčští zastupitelé schválili prodej stomatologické polikliniky ve Vltavínské ulici za 17,8 milionu korun. Stavba přímo navazuje na všeobecnou polikliniku, kterou vlastní Lékařský dům, spol. s. r. o.

Článek

Rozhodnutím zastupitelů se Lékařský dům, spol. s. r. o. stane vlastníkem i zubní polikliniky, kterou si od města dlouhodobě pronajímá. O odkup objektu město společnost požádala, protože chce investovat do jeho opravy, řekl místostarosta Pavel Janata (KDU-ČSL).

Opoziční zastupitelé prodej kritizovali. „Město má unikátní budovu. Já bych to považovala za rodinné stříbro, kterého se prostě obce nemají zbavovat,“ řekla opoziční zastupitelka Blanka Kutinová (Třebíč Občanům!). Upozornila, že město může mít v budoucnu problém zajistit mladé ambulantní lékaře, když jim nebude moci nabídnout vlastní prostory.

Radní stejné obavy nemají. Oceňují, jak Lékařský dům zajišťuje jednotlivé ordinace. „Dosud to fungovalo, nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat do budoucna,“ řekl Janata.

Prodejem zubní polikliniky se město začalo zabývat na žádost Lékařského domu. Podle Janaty chce do budovy, jejíž ordinace dál pronajímá jednotlivým lékařům, investovat, chce ji proto i vlastnit. Město si nechalo na prodej zpracovat znalecký posudek, který ji odhadl na 17,5 milionu korun. Kupní smlouva počítá s tím, že zdravotní služby budou v objektu fungovat minimálně dalších 50 let. Součástí smlouvy je také předkupní právo ve prospěch města.

Podle informací na webu třebíčské polikliniky byla stavba dokončená v roce 1978, v roce 1990 byla dostavěná její stomatologická část, která se stala majetkem města, zatímco hlavní budovu privatizoval Lékařský dům, jehož 26 společníky jsou většinou lékaři. Stomatologickou polikliniku si od města pronajímá od roku 1998.

Reklama

Doporučované