Hlavní obsah

Třebíč vybrala firmu na tisk radničních novin na další dva roky

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Třebíč vybrala dodavatele, který bude příští dva roky zajišťovat tisk Třebíčského zpravodaje. Město za tisk 17 500 kusů zpravodaje zaplatí brněnské společnosti Samab Press Group měsíčně 69 300 korun.

Článek

Smlouva uzavřená na roky 2020 a 2021 zněla na měsíční částku asi o 10 000 nižší, vyplývá z informací na webu města a z vyjádření starosty města Pavla Pacala (Pro Třebíč).

Soutěže na tisk se účastnily čtyři společnosti. Některé do soutěže jít nechtěly s ohledem na růst ceny papíru v poslední době, nebyly by schopné garantovat cenu na příští dva roky. „Těžko předjímat, jak ten vývoj bude do budoucna, já osobně se obávám, že v různých zakázkách, různých společností dojde k odstupování od smluv v momentě, kdy nebudou schopny dostát svým závazkům, ale nechci předbíhat,“ řekl Pacal. Smlouva uzavřená kvůli tisku radničního zpravodaje na dva roky do 31. prosince 2023 má tříměsíční výpovědní lhůtu.

Současně se zakázkou na tisk zadala radnice také zakázku na uveřejňování reklamy ve zpravodaji. Úhrada za reklamu je příjmem radnice. Zakázku v minulosti měla jiná firma než ta, která noviny tiskla. Nyní bude dodavatel jeden, radnice měsíčně získá 53 000 korun (bez DPH). „Když to v rychlosti spočítám, tak náklady města na tisk zpravodaje budou do 10 000 korun na těch 17 500 výtisků na měsíc,“ řekl Pacal.

Na tištěné radniční noviny spoléhají při informování obyvatel i jiná města. Pelhřimovské noviny vydává Kulturní zařízení města Pelhřimov. Vlastními silami začala noviny loni vydávat i Jihlava. Magistrát po více než 20 letech ukončil spolupráci se společností Parola. Radniční noviny, které dostaly název Ježkovy oči, už neobsahují reklamu. Roční náklady na tisk jsou asi 1,2 milionu Kč.

Reklama

Doporučované